Malezija šalje pomoć Bosni i Hercegovini za borbu protiv koronavirusa

Malezija šalje pomoć Bosni i Hercegovini za borbu protiv koronavirusa

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović razgovarao je danas telefonom s premijerom Malezije Muhyiddinom Yassinom o situaciji vezanoj za pandemiju koronavirus.

Džaferović i Yassin razmijenili su informacije o stanju s brojem zaraženih i mjerama koje se poduzimaju u Bosni i Hercegovini i Maleziji.

Kako je navedeno u sapšćenju iz Predsjedništva BiH, prijateljski odnosi dviju država potvrđeni su i danas, čemu svjedoči pomoć koju će Malezija uputiti Bosni i Hercegovini, već u narednim danima.

“Premijer Yassin najavio je da će Malezija, koja se i sama suočava sa problemima izazvanim pandemijom, nastaviti da pomaže Bosni i Hercegovini i u narednom periodu. Premijer Yassin uputio je poziv predsjedavajućem Džaferoviću da odmah po okončanju pandemije posjeti Maleziju, kako bi dvije države dodatno unaprijedile svoje bilateralne odnose i ekonomsku saradnju”, navode iz Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Džaferović naglasio je iskrene prijateljske odnose dviju država i zahvalio je premijeru Yassinu za podršku koju Malezija konstantno pruža Bosni i Hercegovini, a naročito u ovom vremenu kada se gotovo cijeli svijet suočava sa problemima izazvanim pandemijom koronavirusa.

-Podsjećamo, našoj zemlji pomogla je i Turska, SAD, EU, Norveška..

Previous Nema novih slučajeva oboljelih od koronavirusa u BPK Goražde
Next Firma iz Srebrenika preusmjerila proizvodnju: Grade tunele za dezinfekciju

You might also like

NAŠI DANI

Ramić: Pozvati prijatelje istine i pravde da slijede primjer Kanade (VIDEO)

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) Emir Ramić podsjeća da je kanadska vlada obilježavanje 9. januara u bosanskohercegovačkom entitetu Republici srpskoj osudila kao anticivilizacijski čin, čime je postala jedina

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Napokon podignuta optužnica za zločin u Štrpcima

Tužilaštvo za ratne zločine Srbije saopštilo je danas da je podiglo optužnicu protiv pet bivših pripadnika “Vojske  RS” zbog sumnje da su prije 22 godine u Štrpcima oteli i ubili

NAŠI DANI

Principi za izmjene Ustava Bosne i Hercegovine prezentirani i uručeni EU parlamentarcima Tomasu Waitzu i Romeu Franzu

Predstavnici organizacija civilnog društva VKBI, SGV, HNV i Foruma parlamentaraca BiH 1990, gosp. Miro Lazović i Emir Zlatar susreli su se sa zastupnicima Parlamenta Europske unije Tomasom Waitzom i Romeom