Hoše komerc poklon tortama čestitao policajcima Dan grada Sarajeva i Dan policije

Hoše komerc poklon tortama čestitao policajcima Dan grada Sarajeva i Dan policije

Povodom Dana grada Sarajeva i Dana policije, Hoše komerc je danas počastio tortama policajce Kantona Sarajevo u znak zahvalnosti za njihov angmažan u ovoj kriznoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa korona. Torte su dostavljene u MUP KS, zatim u policijske uprave na području Kantona, te u Jedinicu specijalne policije i Jedinicu za saobraćaj.

Ovaj domaći trgovački lanac već tradicionalno svake godine  povodom Dana grada Sarajeva daruje građane. Nekada su to jabuke, a nekada kolači, i drugi simbolični pokloni. Ove godine, zbog pandemije virusa korona, u Hoše komercu su odlučili pažnju posvetiti pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo, tako su ih počastili tortama koje su napravljene u najmodernijoj tvornici slastica u BiH i regiji. 

“Osim što je 6. april Dan glavnog grada Bosne i Hercegovine, veoma nam je drago što ćemo ovom simboličnom gestom moći podijeliti radost obliježavanja i Dana policije. Tim povodom želimo se zahvaliti svim policajcima koji vrijedno rade u otežanim uvjetima pandemije virusa korona, u nastojanju da pruže prije svega sigurnost građanima našeg glavnog grada”, istakli su tim povodom u Hoše komercu.

Policajci Kantona Sarajevo pokazili su i ovaj put da su na nivou zadatka, posvećeni svome poslu sa ciljem da i u teškim trenucima budu u službi čuvanja reda i mira na dobrobit svih građana Sarajeva.

Hoše komerc je domaći trgovački lanac sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini. Osnovna djelatnost kompanije je trgovina na malo i veliko prehrambenih i neprehrambenih proizvoda; zatim, slastičarstvo, pakeraj i pržionica kafe, kao i distribucija proizvoda. U okviru segmenta trgovine, kompanija posjeduje razvijenu maloprodaju sa brendom Hoše komerc trgovina, i veleprodaju, odnosno distribuciju drugih brendova, kao što je Megle. U proizvodnom segmentu poslovanja Hoše komerc razvija liniju proizvoda pod brendovima Bony i Merka, a tvornica slastica je jedna od najsavremenijih u regiji. Hoše komerc d.o.o zapošljava 250 radnika, posjeduje lanac od 9 prodavnica, i sve su na području Kantona Sarajevo.

Previous Domaća 'ASA Banka' donirala medicinsku opremu Kantonalnoj bolnici Zenica
Next AS Holding se vraća na Kosovo: Otpremljeni prvi kamioni Tuzlanske soli

You might also like

NAŠI DANI

Crkva odlazi iz avlije: pobjeda Fate Orlović nakon dva desetljeća

Pravoslavna crkva, sagrađena na imanju Fate Orlović iz Konjević polja, bit će preseljena u Bratunac. To je rasplet dvadesetogodišnje sage i to tek nakon presude Evropskog suda. Ta odluka nije

MADE IN BOSNIA-387

Madraci Hit Designa bi se ove godine mogli naći i na američkom tržištu

I pored svih objektivnih okolnosti koje su uticale na sveukupno tržište, prošla godina za firmu Hit Design bila je veoma uspješna te su ostvarili rast od 77 posto, što je

NAŠI DANI

Godišnjica pogibije visoke državne delegacije predvođene dr. Ljubijankićem

Danas se navršava 22 godine od pogibije visoke državne delegacije koju je na putu od Bihaća prema Zagrebu predvodio dr. Irfan Ljubijankić, tadašnji ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Tim