Smijenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, kritikovao Vučićevu posjetu gradu

Smijenjen pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara, kritikovao Vučićevu posjetu gradu

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac razriješio je dužnosti dosadašnjeg pomoćnika Emira Aščerića, koji je na tu funkciju imenovan kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka. Aščerić je ranije na Fejsbuku objavio da posjeta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Novom Pazaru, tokom koje je isporučeno 13 respiratora gradskoj Opštoj bolnici, predstavlja „zloupotrebu i brutalnu političku kampanju“.

Gradonačelnik je u saopćenju naveo da svaki pojedinac ima pravo da u svoje ime i u ime političke opcije kojoj pripada priča šta i kada hoće, ali da je neprimjereno to činiti sa pozicije pomoćnika gradonačelnika i na taj način unositi zabunu u javnost.

„Nedopustivo je da bilo ko politizuje apsolutno svaki napor koji se čini na prevazilaženju trenutnog stanja i zbog toga sam jutros donio odluku da u skladu sa Statutom Grada Novog Pazara razriješim dužnosti Emira Ašćerića, dosadašnjeg pomoćnika gradonačelnika“, naveo je gradonačelnik.

Ocijenio je da je Vučićeva posjeta „značila mnogo za Novi Pazar u ovim teškim trenucima“ i dodao da oni koji to neće da shvate „sigurno nisu dobronamjerni i samo žele da ovu veoma značajnu i dobru akciju omalovaže i iskoriste je za svoje sitne stranačke poene“.

Biševac je u skladu sa ranije potpisanim koalicionim sporazumom, pozvao SDA Sandžaka da predloži drugog kandidata za tu funkciju.

Aščerić, koji je predsednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka, za pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara imenovan je u aprilu 2017, kada je ta stranka zvanično postala dio gradske vlasti.

Krajem 2016. godine Sandžačka demokratska partija (SDP), čiji osnivač je Rasim Ljajić, potpisala je sa SDA Sandžaka, čiji je lider Sulejman Ugljanin, Deklaraciju o strateškom partnerstvu, u cilju uspostavljanja političke stabilnosti i pozitivne političke klime u Sandžaku.

Ne osjećam apsolutno nikakvu potrebu za zahvalnost povodom današnje "donacije" bolnici u Novom Pazaru. Zar bolnice nisu…

Gepostet von Emir Ašćerić am Montag, 6. April 2020

Previous Premijerka BPK Goražde: Nema novozaraženih, firme počele sa radom
Next Generalni direktor EPBiH: Elektroenergetski sistem je stabilan

You might also like

HISTORIJA

Znamenite ličnosti iz bošnjačke historije: Hasan-aga Zvizdić (1892-1980)

Hasan-aga Zvizdić ugledni je sjenički trgovac, predsjednik Odbora za odbranu Sjenice u toku Drugog svjetskog rata i jedna od najznačajnijih historijskih ličnosti Sjenice i Sandžaka uopšte. Rođen je u Sjenici,

SANDŽAK

Saradnja Bošnjačkog nacionalnog vijeća i grada Burse

Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća koju su činili predsjednica dr. Jasmina Curić i potpredsjednik Fuad Baćićanin posjetila je Bursu, turski grad i istoimenu oblast i tom prilikom se susrela sa gradonačelnikom

KNJIŽEVNOST

Narodna pjesma Plava: Nacionalni ponos iskazan u pjesmi

U narodnoj pjesmi Plava o smrti Malić-bega Redžepagića iz Plava ističe se kako je Plavljane ‘bošnjačka majka podnivila’ (podgojila); u dijalektu Plava ti stihove glase: “Tu se biše mrki Crnogorci,