Postavljen dezinfekcioni tunel u centru Visokog

Postavljen dezinfekcioni tunel u centru Visokog

U ulici Branilaca u Visokom postavljen je dezinfekcioni tunel u cilju efikasne borbe s pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Ovaj projekat realizirao je Grad Visoko u saradnji sa Opštom zadrugom BIOS iz Visokog, a sve u svrhu zaštite stanovništva.

Tunel za dezinfekciju je u potpunosti funkcionalan kada je riječ o uništavanju štetnih organizama i ne ostavlja nikakve posljedice na ljudsko zdravlje. Građani pri ulasku udišu dezinfekciono sredstvo SupraAll i budu dezinficirani, kao i njihova odjeća i obuća.

Gradska uprava Visoko u narednim danima planira postavljanje još jednog ovakvog tunela u centru grada, što je još jedna u nizu aktivnosti u suzbijanju pandemije koronavirusa.

Visoko od danas nema nijednog zaraženog pacijenta, nakon što se muškarac kojem je 23. marta potvrđen virus, oporavio u Stacionaru Kantonalne bolnice Zenica.

Previous Na Aerodrom Sarajevo sutra stiže medicinska pomoć Turske za Bosnu i Hercegovinu
Next Ovo su domaći proizvođači maski, lijekova i sredstava za dezinfekciju

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Drvna industrija svijetla tačka razvoja

Naši proizvodi su prepoznati i priznati u svijetu, a u 2016. godini dobili su vrhunske nagrade za dizajn Prema analizi Privredne komore Federacije BiH (PK FBiH), drvna industrija u FBiH

NAŠI DANI

Švedski akademik Peter Englund će bojkotovati dodjelu Nobelove nagrade za književnost

Švedski akademik Peter Englund izjavio je danas da neće prisustvovati svečanom uručenju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu koji je kritikovan zbog prosrpskih stavova tokom genocida u Bosni

NAŠI DANI

I to je moguće: Stari most, simbol Mostara i čitave države neće biti na službenom suveniru Mostara!

Službeni suvenir Mostara uskoro će postati dostupan javnosti, a u Turističkoj zajednici HNK-a smatraju da je upravo on nedostajao gradu na Neretvi Mostar je nedavno dobio službeni suvenir, potvrdila je