Zaštitne maske i viziri visokog kvaliteta proizvedeni u TRZ Hadžići

Zaštitne maske i viziri visokog kvaliteta proizvedeni u TRZ Hadžići

Direktor Tehničkog remontnog zavoda Hadžići Meho Rekić u prisustvu komandanta Štaba civilne zaštite općine Hadžići Hamde Ejubovića uručio je danas zaštitne maske i vizire domaće proizvodnje komandiru Policijske stanice Hadžići Asimu Merdanoviću.

Tehnički remontni zavod Hadžići je između ostalog i certificirani proizvođač zaštitne opreme, a vizire i maske nosit će naše mobilne policijske patrole.

“Prve količine doniramo našoj lokalnoj policiji. Ukoliko Štab civilne zaštite općine procijeni da se treba masovnije proizvoditi mi ćemo odgovoriti tom zahtjevu. Trenutno radimo ugovore za Švedsku, njihovoj policiji i ambulanti.

Nadam se da će se i naša policija odlučiti za našu zaštitnu opremu, proizvedenu u Bosni i Hercegovini, a ne da kupuju robu iz Kine što je trenutno slučaj. Razgovaramo sa Federalnom upravom civilne zaštite da od nas naruče opremu i isto tako da uradimo jedan dio balističkih vizira za deminere, govori Rekić.

TRZ_maske_viziri_2020_2

Tehnički Remontni Zavod Hadžići je kompanija osnovana 1955. godine sa namjenom proizvodnje, održavanja i remonta naoružanja i vojne opreme. Iza ove komapanije stoje brojni uspješni projekti kao što su prvi bh. ručni bacač, pametna odijela, panciri i padobran za osvjetljavajuće minobacačke mine. Jedan od projekata Zavoda je  razvoj AGL-a, a to je nitroglicerinska puška i mitraljez koji koristi municiju 40 milimetara koji proizvodi “Binas”.

Previous U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata testirano 87 osoba, bez pozitivnih slučajeva na koronavirus
Next Novalić: Ne mogu se naftaši pozivati na svjetsku cijenu nafte samo kada ona raste

You might also like

NAŠI DANI

Policija razbila proteste i tukla demonstrante ispred Skupštine Beograda

Policija je uhapsila desetke demonstranata, napadnuta je i ekipa Al Jazeere. Policija je razbila proteste ispred zgrade Skupštine Grada Beograda, nakon što je demonstrante prethodno zasula suzavcem. Grupa demonstranata gađala

NAŠI DANI

Trasa autoputa Sarajevo-Beograd preko Tuzle jedna od optimalnijih (VIDEO)

  Nedavno je zamjenik turskog premijera Redžep Akdag izjavio da Turska ima namjeru finansirati izgradnju autoputa koji će povezati Sarajevo i Beograd, te da je potrebno što prije utvrditi trasu

NAŠI DANI

Veliki broj građana Sarajeva kurbane donirao Narodnoj kuhinji Stari Grad

Veliki broj građana Sarajeva od jutarnjih sati dolazi u prostorije Narodne kuhinje Stari Grad kako bi donirali kurbansko meso za najugroženije kategorije stanovništva. Upraviteljica kuhinje Zilha Šeta, poznatija kao Tetka