U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa

U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa

S područja Tuzlanskog kantona u prethodna 24 sata od testiranih ukupno 85 osoba, nijedna nije pozitivna na koronavirus – potvrdila je na pres-konferenciji Kriznog štaba TK ministrica zdravstva Dajana Čolić.

Ona je istaknula da su se četiri osobe u međuvremenu oporavile od infekcije koronavirusa, tako da je u TK u ovom trenutku 78 pozitivnih osoba na COVID-19.

– Na području Tuzlanskog kantona 2.198 osoba je u kućnoj izolaciji. Do danas imamo urađena 1.374 testiranja – rekla je ministrica Čolić.

Kako je navela, na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla hospitalizirano je 20 oboljelih od koronavirusa. Jedna osoba je zbog nastavka liječenja morala biti premještena u drugi kanton, a Tuzlanski kanton suočio se i s jednim smrtnim slučajem.

Zavod za javno zdravstvo TK, kako je pojasnila, već je počeo prikazivati tabelarne podatke o broju zaraženih osoba u odnosu na broj izliječenih.

– Veoma nam je drago ako imamo osobe koje se oporavljaju i to veoma snažno psihološki utječe na sve ljude. Međutim, stav Kriznog štaba je da je situacija i dalje veoma ozbiljna – upozorila je ministrica Čolić.

Previous Novi napad na Partizansko spomen groblje u Mostaru
Next Tuka donirao zaštitnu opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

You might also like

NAŠI DANI

Mostar: Najstariji vojni orkestar na svijetu priredio spektakl ispod Starog mosta (FOTO)

Najstariji vojni orkestar na svijetu Mehter iz Turske večeras je oduševio građane Mostara. Svečanom povorkom kroz grad od trga Musala, kroz ulicu braće Fejića i staru gradsku jezgru, pa prelaskom preko

NAŠI DANI

Baton Dezitijatski iz Bosne – vođa na kojeg je Rimsko carstvo poslalo 190.000 vojnika

  Rimsko carstvo je poslalo 190.000 vojnika, skupljenih od Iraka do Nizozemske, da uguši Veliki ilirski ustanak koji je u Bosni vodio Baton Dezitijatski. Činjenica je da Bosna i Hercegovina

NAŠI DANI

Sarajevo: Asmir Begović otvorio sportsko igralište Zavoda Mjedenica

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Asmir Begović, danas je u svojstvu glavnog donatora projekta, simbolično otvorio Sportsko igralište Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica u Sarajevu, što je