U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa

U TK u posljednja 24 sata nema oboljelih od koronavirusa

S područja Tuzlanskog kantona u prethodna 24 sata od testiranih ukupno 85 osoba, nijedna nije pozitivna na koronavirus – potvrdila je na pres-konferenciji Kriznog štaba TK ministrica zdravstva Dajana Čolić.

Ona je istaknula da su se četiri osobe u međuvremenu oporavile od infekcije koronavirusa, tako da je u TK u ovom trenutku 78 pozitivnih osoba na COVID-19.

– Na području Tuzlanskog kantona 2.198 osoba je u kućnoj izolaciji. Do danas imamo urađena 1.374 testiranja – rekla je ministrica Čolić.

Kako je navela, na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla hospitalizirano je 20 oboljelih od koronavirusa. Jedna osoba je zbog nastavka liječenja morala biti premještena u drugi kanton, a Tuzlanski kanton suočio se i s jednim smrtnim slučajem.

Zavod za javno zdravstvo TK, kako je pojasnila, već je počeo prikazivati tabelarne podatke o broju zaraženih osoba u odnosu na broj izliječenih.

– Veoma nam je drago ako imamo osobe koje se oporavljaju i to veoma snažno psihološki utječe na sve ljude. Međutim, stav Kriznog štaba je da je situacija i dalje veoma ozbiljna – upozorila je ministrica Čolić.

Previous Novi napad na Partizansko spomen groblje u Mostaru
Next Tuka donirao zaštitnu opremu Kantonalnoj bolnici Zenica

You might also like

NAŠI DANI

Obilježavanje 23. rođendana Armije RBiH u Mostaru

Koordinacija temeljnih boračkih udruženja HNK-a organizuje povodom 23. godišnjice formiranja Armije RBiH prigodan program na prostoru grada Mostara, prenosi novinska agencija Patria.  Program počinje 14. aprila u 12 sati na Šehitlucima

NAŠI DANI

Arminka Helić: Ne smijemo dozvoliti da zapadni Balkan ponovo sklizne u sukob

Arminka Helić, bosansko-britanska političarka i zastupnica u Gornjem domu parlamenta UK upozorila je u svom tekstu na aktuelnu situaciju u našoj zemlji. Sljedećeg oktobra biće 30 godina otkako sam došla

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Preživjeli genocida obišli mjesta masovnih egzekucija Bošnjaka: Majke dočekala zaključana kapija u Kravici

U okviru obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima “zaštićene zone UN-a” Srebrenica, članovi udruženja koja okupljaju preživjele žrtve genocida, danas su, kao i prethodnih godina, posjetili mjesta masovnih ubistava njihovih