Absolute Group iz Travnika donirao dezinfekcione tunele

Absolute Group iz Travnika donirao dezinfekcione tunele

U subotu je vlasnik kompanje Absolute Group d.o.o. iz Travnika, Nihad Selimović sa svojim timom posjetio Sapnu te uručio vrijednu donaciju.

Osim dezinfekcionog tunela, Domu zdravlja u Sapni je donirana i zaštitna oprema u vidu maski i rukavica.

“Zdravstvene ustanove su prva linija odbrane u borbi sa corona virusom i o njima posebno moramo voditi računa“, rekao je Selimović.

Prvi tunel doniran je u petak JU Bolnica Travnik, drugi danas, Domu zdravlja u Sapni. U ponedjeljak je planirano da se donacija uruči Domu zdravlja u Jablanici, a u utorak bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj i J.U. Dom zdravlja Travnik.

Na samom početku pandemije COVID-19 kada je razvoj situacije bio neizvjestan i usliejdilo otpuštanje radnika iz proizvodnih djelatnosti, kompanija ABSOLUTE GROUP i brend NUMBER1 su izabrali drugi put, a sa ciljem očuvanja radnih mjesta i pružanja pomoći društvu u preirodu krize. Na prvom mjestu kompanija je svoje prozvodne pogone preorjentisala za proizvodnju zaštitnih maski, a nakon toga, zahvaljujući kvalitetnim resursima, pokrenula je i proizvodnju dezinfekcionih tunela.

Sama proizvodnja nije bila ni malo jednostavna, a moralo se reagovati odmah!

Uz tim vrhunskih inžinjera i stručnjaka koji su bez danonoćno radili na osmšljavanju i testiranju najboljeg rješenja, tunel je napravljen i atestiren u rekordnom roku. S obzirom na složenost situacije u državi i želju da daju svoj doprinos minimaliziranju posljedica pandemije COVID-19, menadžment kompanije je donio odluku da će prvi tuneli koji su proizvedeni biti donirani onima kojima su najneophodnij, a to su svakako zdravstvene institucije.

“Od samog početka proizvodnje koja je stavljena u funkciju zaštite zdravlja ljudi većina proizvoda je donirana raznim institucijama. Mi nismo željeli govoriti o tome jer smatramo da nije vrijeme za promovisanje bilo čega osim zaštite zdravlja. Prilikom donacije prvog tunela JU bolnica Travnik mediji su  ispratitli ovaj čin, i naravno hvala im na tome posebno iz razloga da se skrene pažnja na značaj profesionalnog pristupa u izradi, postavljanju i korištenju tunela. S obzirom na to da sam i ljekar, prilikom svakog svog obraćanja medijima, ističem značaj profesionalnog pristupa izradi tunela kao i korištenju licenciranih sredstava za dezinfekciju. Razumijem dobru volju svih firmi koje se bave proizvodnjom istih i to je za svaku pohvalu, ali moramo biti svjesni da amaterskim pristupom možemo napraviti više štete nego koristi. Mehanizmi koji pokreću aktiviranje prskalica u tunelu su vrlo zahtjevni i njima se moraju baviti iskusni inžinjeri, a sredstva koja se koriste moraju biti certificirana i provjerena. Već ako neko ne koristi ovakva sredstva nužno je da upozori ljude da takva sredstva ne smiju udisati. U našim tunelima dezinfekciona sredstva su licencirana i smiju se i udahnuti. Uz svaku donaciju tunela mi se obavezujemo da ćemo donirati i dodatne količine dezinfekcije za punjenje rezervoara dok god traje pandemija”, kaže se u saopćenju ove kompanije.

Previous Mahmutbegović: Sve paušale i naknade smanjiti na 1 KM, ograničiti plaće rukovodilaca!
Next Izazovi i iskušenja prvog blagdana u izolaciji

You might also like

NAŠI DANI

Džaferović i Ramić u Bijeljini i Janji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić borave u posjeti povratničkoj zajednici u Bijeljini i Janji. U toku je sastanak sa

NAŠI DANI

Obilježena 29. godišnjica zločina nad bošnjačkim civilima u Srebrenici

U Srebrenici je danas obilježena 29. godišnjica zločina nad bošnjačkim civilima, u kojem je na današnji dan 1993. godine od četiri granate ispaljene s položaja Vojske RS na licu mjesta

NAŠI DANI

Zimske radosti u Centru “Safet Zajko”: Od sutra besplatno klizanje

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila besplatno klizanje na otvorenom. Najmlađi sugrađani, ali i oni malo stariji, dane zimskog raspusta moći