Sarajevska Vijećnica u bojama američke zastave

Sarajevska Vijećnica u bojama američke zastave

“Bili ste uz nas kada je bilo najteže i ostali naši najveći prijatelji, a mi večeras stojimo uz vas, uz američki narod i vladu u zajedničkoj borbi protiv pandemije koronavirusa”, poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Sjedinjene Američke Države postale su najveće svjetsko žarište širenja opasnog virusa sa više od pola miliona oboljelih, dok je više od 22.000 ljudi u SAD umrlo od posljedica virusa. Najteže je pogođen grad New York, a svakodnevno raste broj zaraženih. Vlada SAD ulaže ogromne napore u borbi protiv širenja virusa.

Sarajevska Vijećnica večeras je osvijetljena u bojama američke zastave sa porukom solidarnosti i podrške u ovim izazovnim vremenima.

“Narod i vlasti Sjedinjenih Američkih Država dokazani su saveznik i prijatelj naroda i države Bosne i Hercegovine te Grada Sarajeva. Ovo je simboličan čin kojim šaljemo važnu poruku u danima kada je cijeli svijet suočen s opasnošću bez presedana. Uvjeren sam da će narod SAD pronaći snagu i kapacitete da pobijedi ovu pošast. Naša je odgovornost i obaveza da prijateljima pružimo ruku podrške i solidarnosti”,  naveo je gradonačelnik Sarajeva.

Sjedinjene Američke Države su jedna od prvih država koja je Bosni i Hercegovini poslala pomoć u medincinskoj i zaštitnoj opremi na početku širenja epidemije u našoj zemlji. Tokom decenijama dugog prijateljstva i savezništva dvije države, SAD su dale nemjerljiv doprinos u izgradnji i obnovi Bosne i Hercegovine i Sarajeva, kao glavnog grada BiH.

Previous Primanja zastupnika u Parlamentu FBiH smanjena za hiljadu BAM!
Next Jedan od najtužnijih dana u historiji Janje: Zajedno s Atik džamijom sa zemljom sravnjen i mezar Kulin kapetana

You might also like

NAŠI DANI

Sarajevo – postavka više od 15.000 pari cipela u znak sjećanja na ubijene građane

Uz hiljade cipela postavljenih u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine odaje se počast ubijenim građanima opkoljenog Sarajeva i poginulim braniocima Armije i MUP-a RBiH. Danas je upriličen centralni događaj

NAŠI DANI

Mali Hakija je došao iz Srebrenice u Zenicu da vidi Edina i bodri reprezentaciju

Hakija je dječak koji se do skole vozi lošim, makadamskim putem vise od 25 kilometara i odličan je učenik! Skroman je i jedina zelja mu je bila da upozna Edina

NAŠI DANI

Mnogima izgleda kao Cvijet Srebrenice. Na šta vas podsjeća oblik grada koji je pao u Srbiji?

Grad koji je danas ,, pao,,  na nekoliko mjesta u Srbiji, zbog svog neobičnog oblika koji podsjeća na cvijet, izazvao je  reakcije na društvenim mrežama. Ova pojava, koja je svojom bisernom bojim