Ministarstvo raseljenih osoba FBiH: Povratnicima u Semberiji dostavljena pomoć

Ministarstvo raseljenih osoba FBiH: Povratnicima u Semberiji dostavljena pomoć

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić boravio je u posjeti Janji, Bijeljini i Ugljeviku gdje je dostavljena pomoć u prehrambenim i higijenskim paketima porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Ministar Ramić i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetili su porodicu Adnana Muminovića iz Janjara koja se uspješno bavi uzgojem tovnih teladi, junadi i muznih krava.

Nakon posjeta prijedorskoj, banjalučkoj i posavskoj regiji dostavljena je pomoć i povratnicima u Semberiji.

Tokom posjete ministar Ramić se sastao i s predstavnicima povratnika i Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini gdje je razgovarano i o drugim vidovima podrške.

 – Pandemija izazvana koronavirusom (COVID-19) nas sve dodatno obavezuje da u ovom momentu budemo uz one koji su u stanju potrebe. Semberija je poznata po velikim poljoprivrednim dobrima, raduje me da vidim zasijana imanja, što će olakšati život i u drugim krajevima naše domovine. Pomoći ćemo proljetnu i jesenju sjetvu kako bi povratnici u ovom kraju mogli živjeti od svoga rada. Vidjeli smo uspješne farmere koji uzgajaju stoku, naša podrška im je potrebna da bi što manje osjetili krizu prouzrokovanu ovim virusom – zaključio je Ramić, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Previous Danas stižu dva aviona s medicinskom opremom na Sarajevski aerodrom
Next U Bužimu obilježen 15. april, Dan Armije Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Ahmetović o pozivu Grujičića: ‘95. su pozivali poštene Bošnjake, nisu preživjeli

Sadik Ahmetović iz Inicijative “Moja adresa: Srebrenica” kazao je za N1 kako su danas dobili podršku predsjednika svih političkih stranaka koje imaju vlast na različitim nivoima u Bosni i Hercegovini,

NAŠI DANI

Uspjeh mladih bh. fizičara: Iz Indije se vratili sa srebrom i bronzom

Na 46. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike (IPhO 2015) za učenike srednjih škola koja se ove godine održava u Indiji u periodu 5. do 12. jula, mladi fizičari iz Bosne i

NAŠI DANI

Izražena prednost – Erdogan iznad 50 posto podrške na izborima u Turskoj

Na osnovu trećine prebrojanih glasova na izborima u Turskoj u vodstvu je aktuelni turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan. Trenutno je na 53 posto podrške a prebrojano je 34 posto glasova.