Made in Bosnia: Mobilni bolnički krevet uskoro na domaćem i ino tržištu

Made in Bosnia: Mobilni bolnički krevet uskoro na domaćem i ino tržištu

Bihaćka kompanija Č.J. u saradnji s inženjering i konsultantskom kućom Targer Engineering and Consulting iz Sarajeva radi na razvoju novog proizvoda na našem tržištu.

Radi se o prvom bosanskohercegovačkom fleksibilnom, sklopivom i mobilnom bolničkom krevetu koji će medicinskom osoblju olakšati rad sa pacijentima, a s druge strane pacijentima će pružiti udoban i funkcionalan smještaj u toku prevazilaženja zdravstvenih tegoba.

Ideja se rodila u toku smanjenja narudžbi standardnog proizvodnog portfolija ove kompanije uzrokovana redukcijom protoka ljudi i roba u doba trajanja pandemije COVID-19.

Pri odabiru proizvoda za razvoj, u obzir su uzeti faktori kao što su namjena novog proizvoda, potreba za istim u ovom trenutku, kao i njegova komercijalizacija u post kriznom periodu. Također, jedna od osnovnih vodilja je bila da se osmisli i izradi proizvod koji možemo proizvesti brzo, efikasno, kvalitetno iz većinski raspoloživih resursa u Bosni i Hercegovini.

Od same ideje do razrade i proizvodnje prvog prototipa je trebalo 20 dana. Proaktivnost, konstruktivnost, stručnost i fokusiranost uključenih u projekat rezultirale su prototipom prvog bolničkog kreveta “made in BiH”.

Ovaj krevet će pronaći svoju namjenu u bolnicama, poliklinikama, skrbi starih i iznemoglih lica, kao i u kućnoj njezi pacijenata.

“Trenutno radimo na unapređenju prvog prototipa, njegovoj elektrifikaciji i kanalima distribucije u Bosni i Hercegovini, regionu i EU”, navode iz kompanije.

Prvi proizvedeni komadi će biti donirani u neke od javnih ili privatnih zdravstvenih ustanova, sa kojima ćemo nastaviti sarađivati u cilju mogućih unapređenja i eventualnog razvoja novih proizvoda prema njihovim potrebama.

Previous BH Telecom obezbijedio besplatan pristup internetu za 3.443 učenika
Next Mostarska mirna ulica zbog somuna postaje najposjećenija u gradu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Originalan bosanski brand za djecu „Senses“ (Video)

  Mirela Džinić godinama nije odustajala od svog sna, radila je u banci, a sanjala da radi kao dizajnerka. Sve vrijeme je paralelno radila na ostvarenju svog sna, tako da je

Ekonomija/Biznis

Mašinska obrada metala u ekspanziji, proizvođači imaju garantovano tržište (VIDEO)

  Uspješne priče u sektoru mašinske obrade metala donose dobre vijesti za brojne lokalne zajednice širom Bosne i Hercegovine zbog stalne potrage za radnom snagom u ovom sektoru, otvaranja novih

Ekonomija/Biznis

Nastavak lijepe priče iz Dite: Proizvedeno preko 200 tona Arix-a, izvoz za Kosovo, Srbiju i Albaniju

U proteklih mjesec dana, otkako je u Fabrici deterdženata Dita u Tuzli počela proizvodnja praškastog programa, proizvedeno je preko 200 tona čuvenog praška “Arix Tenzo”, potvrdio je za Faktor Almir