Made in Bosnia: Mobilni bolnički krevet uskoro na domaćem i ino tržištu

Made in Bosnia: Mobilni bolnički krevet uskoro na domaćem i ino tržištu

Bihaćka kompanija Č.J. u saradnji s inženjering i konsultantskom kućom Targer Engineering and Consulting iz Sarajeva radi na razvoju novog proizvoda na našem tržištu.

Radi se o prvom bosanskohercegovačkom fleksibilnom, sklopivom i mobilnom bolničkom krevetu koji će medicinskom osoblju olakšati rad sa pacijentima, a s druge strane pacijentima će pružiti udoban i funkcionalan smještaj u toku prevazilaženja zdravstvenih tegoba.

Ideja se rodila u toku smanjenja narudžbi standardnog proizvodnog portfolija ove kompanije uzrokovana redukcijom protoka ljudi i roba u doba trajanja pandemije COVID-19.

Pri odabiru proizvoda za razvoj, u obzir su uzeti faktori kao što su namjena novog proizvoda, potreba za istim u ovom trenutku, kao i njegova komercijalizacija u post kriznom periodu. Također, jedna od osnovnih vodilja je bila da se osmisli i izradi proizvod koji možemo proizvesti brzo, efikasno, kvalitetno iz većinski raspoloživih resursa u Bosni i Hercegovini.

Od same ideje do razrade i proizvodnje prvog prototipa je trebalo 20 dana. Proaktivnost, konstruktivnost, stručnost i fokusiranost uključenih u projekat rezultirale su prototipom prvog bolničkog kreveta “made in BiH”.

Ovaj krevet će pronaći svoju namjenu u bolnicama, poliklinikama, skrbi starih i iznemoglih lica, kao i u kućnoj njezi pacijenata.

“Trenutno radimo na unapređenju prvog prototipa, njegovoj elektrifikaciji i kanalima distribucije u Bosni i Hercegovini, regionu i EU”, navode iz kompanije.

Prvi proizvedeni komadi će biti donirani u neke od javnih ili privatnih zdravstvenih ustanova, sa kojima ćemo nastaviti sarađivati u cilju mogućih unapređenja i eventualnog razvoja novih proizvoda prema njihovim potrebama.

Previous BH Telecom obezbijedio besplatan pristup internetu za 3.443 učenika
Next Mostarska mirna ulica zbog somuna postaje najposjećenija u gradu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Kompanija ‘Alma Ras’ ojačala lidersku poziciju na bosanskom tžištu – uz rekordne prihode

 Generalni direktor kompanije “Alma Ras” Rasim Memagić izjavio je danas da su u 2022. zadržali lidersku poziciju na bh. tržištu rublja. Na pres-konferenciji u Visokom Memagić je rekao da su

Ekonomija/Biznis

Višemilionska investicija: U Vogošći počinje proizvodnja crnog karbona

U sklopu Slobodne zone Vogošća RCB Nanotehnologija d.o.o. je osnovala Tehnološki razvojni centar za preradu perliranog karbona od materijala koji su upotrijebljeni do mjere da više nisu iskoristivi. Višemilionska investicija

MADE IN BOSNIA-387

Bosanski sirevi: Blago koje vrijedi čuvati

Proizvodnja autohtonih sireva u Bosni i Hercegovini ima dugu tradiciju, a BH farmeri su njeni čuvari, piše farmabih.ba. Autentične varijacije bosanskohercegovačkih sireva su ono što dobijete kad se spoje klima