Proljeće na izvoru Miljacke, među slapovima i vodopadima

Proljeće na izvoru Miljacke, među slapovima i vodopadima

Rijeka Miljacka sa svojim mostovima je jedan od simbola Sarajeva.

Rijeka koja glavni grad Bosne i Hercegovine dijeli na dva dijela je opjevana u mnogim pjesmama. Neki od brojnih mostova koji spajaju njena korita postali su također sarajevski simboli baš kao i šetališta na njenim obalama.

Njen izvor se nalazi 20 kilometara od Sarajeva, a tri od Pala. Miljacka nastaje u selu Dovlići, spajanjem Paljanske i Mokranjske Miljacke.

Izvor planinske rijeke Miljacke je jedinstven. Korito je obloženo sedrom i mahovinom.

Slapovi i vodopadi, svježi zrak i hladovina četinarske šume privlače brojne posjetioce, posebno tokom toplih ljetnih dana. I u vrijeme epidemije koronavirusa, poneki zaljubljenik je našao svoj put do vrela ove rijeke.

Foto: AA
Previous U TK 20 dana bez novzaraženih na koronavirus; i posljednji oboljeli oporavljen!
Next Bosna i Hercegovina ima jednu od najnižih evropskih stopa smrtnosti

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Idilična atmosfera alpskih resorta od sada se može naći i u Tarčinu (Video)

Atmosfera i izgled resorta smještenog u borovoj šumi okruženoj slikovitim planinama podsjećaju na ekskluzivna alpska odmarališta, od kojih se ne razlikuje niti po standardima gradnje niti po kvaliteti hotelijerske usluge.

BH RAZGLEDNICA

Raste interes za plemenitu pasminu bosanskog brdskog konja (FOTO)

  Iako već duže vrijeme uzgajivači bosanskog brdskog konja u Federaciji BiH vode borbu za spas ove stare autohtone pasmine koja je do prije samo nekoliko godina bila na rubu

BH RAZGLEDNICA

Općina Stari Grad obradovala građane čestitkama i poklonima povodom Ramazanskog Bajrama

Ramazan u Starom Gradu i ove godine je po mnogo čemu bio poseban. Svečano ukrašene ulice starogradske jezgre povodom ramazana doprinijele su da ugođaj i atmosfera za ramazan budu ljepši