Fondacija “Alija Izetbegović” donirala sandžačkim opštinama vizire za borbu protiv koronavirusa

Fondacija “Alija Izetbegović” donirala sandžačkim opštinama vizire za borbu protiv koronavirusa

Fondacija “Alija Izetbegović” iz Sarajeva donirala je 500 vizira za borbu protiv koronavirusa u sandžačkim opštinama. Medicinska pomoć uručena je danas posredstvom Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u Novom Pazaru, javlja AA.

Predsjednica BNV-a Jasmina Curić je rekla da je ova pomoć značajna i da će Vijeće zaštitinu medicinsku opremu uputiti bolnicama u Sandžaku.

“Nadam se da će ova oprema dati značajan doprinoso za naše medicinske radnike i one kojima je to potrebno za zaštitu od zaraze COVID-19. Ovo za nas puno znači s obzirom da je ovo jedna od prvih aktivnosti Fondacije Alija Izetbegović i sa ovim su pokazali da misle na Bošnjake i sve građane Sandžaka. Ova donacija za nas predstavlja jedno uzvišeno značanje”, rekla je predsjednica BNV-a uputivši riječi zahvale Fondaciji “Alija Izetbegović” i svima onima koji su učestvovali u ovoj pomoći.

Ona je dodala da su programski cijljevi ove fondacije promocija mira i slobode, ljudskih prava i slodiranosti, uvažavanje ravnopravnosti, a sve u skladu sa duhovnom i misaonom ostavštinom prvog predsjednika Republike Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića.

U Sarajevu je prije 15 dana počela s radom Fondacija “Alija Izetbegović”, neprofitna i nestranačka organizacija osnovana od bliskih saradnika, članova porodice i poštovaoca djela rahmetli Alije Izetbegovića.

Previous Mostar: Frizerski i kozmetički saloni ponovo rade, otvorene i radnje u Starom gradu
Next Mahmutbegović: Politikant Stevandić ugrožava sve građane

You might also like

NAŠI DANI

Pirići kod Bratunca: Šehidski nišan kao trajna opomena na žrtve agresije (Video)

“Entitet nije država, gdje je došao srpski vojnik bio je genocid”. Na prigodan način, u prisustvu velikog broja građana Podrinja, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Vlade Federacije BiH i Tuzlanskog

NAŠI DANI

Drugovi iz SDP-a, ako ste prodali Srebrenicu, hoćete li i državu?

Socijaldemokratska partija (SDP) je jedina partija sa sjedištem u Sarajevu koja nije podržala kandidaturu Alije Tabakovića za načelnika Općine Srebrenica, podsjeća Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo. – Predsjednik Općinskog odbora

NAŠI DANI

Preko Drine istina gine: U Srbiji izjednačili Tita i Dražu na Dan pobjede nad fašizmom

Na Svečanoj akademiji povodom Dana pobjede nad fašizmom u nedjelju su u Narodnom pozorištu u Beogradu jedna pored druge, prikazane fotografije vođe četničkog pokreta Draže Mihajlovića i jugoslovenskog predsjednika Josipa