Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!

Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće pokreće novu kampanju promocije domaćih proizvoda i usluga pod nazivom “Kupujmo domaće – OSLONIMO SE NA SVOJE!!!”

Više od 15 godina Udruženje, kroz razne projekte, poziva građane Bosne i Hercegovine na kupovinu domaćih proizvoda i korištenje naših usluga, jer to razvija bosanskohercegovačku ekonomiju i podiže standard življenja svih njenih građana. Posebno ove godine za vrijeme pandemije, pokazalo se koliko je ta vizija bila ispravna jer je ostavila milijarde konvertibilnih maraka u našoj zemlji.

Razmišljanje razvijenih zemalja je uvijek bilo jednostavno, a to je da više potrošnje za domaću ekonomiju znači stabilnost kompletnog sistema. Ovo je osma zajdnička kampanja bh. firmi, medija i Udruženja Kupujmo domaće.

U ovogodišnjoj kampanji učestvuju 14. bosanskohercegovačkih firmi koje dolaze iz različitih industrijskih oblasti kao i kompanije iz uslužnih djelatnosti.

Udruženje Kupujmo i koristimo domaće poziva Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Vijeće ministara BiH, entitetske i kantonalne vlade, finansijski sektor kao i sve bosanskohercegovačke firme da se uključe u kampanju i daju svoj doprinos u spašavanju bh. ekonomije.

Zemlje koje se oslanjaju na vlastite resurse, uvijek su korak ispred drugih. Mi se time bavimo dugo, a posebno nam je zadovoljstvo što šira javnost i poslovni svijet u Bosni i Hercegovini uvidja značaj tog djelovanja.

Previous Otvoreni ugostiteljski objekti u Sarajevu: Građani glavnog grada u baštama kafića
Next Povratnici u Tarevcima: Zadruga planira ove godine otkup 300 tona šljive

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Bosanske garaže za bicikla uskoro na tržištu EU

Posljednjih godina sve više ljudi širom svijeta, ali i u našoj zemlji bira bicikl kao prijevozno sredstvo ili način rekreacije. Zbog povećanog broja biciklista u saobraćaju sve je veća potražnja

Ekonomija/Biznis

Rast stranih investicija u Bosni i Hercegovini – Investicije porasle za 60,6%

     Prema podacima Centralne Banke BiH o stranim investicijama u prvih devet mjeseci 2017. godine, priliv ulaganja je dosegao iznos od  630,8 miliona KM, što predstavlja porast od 60,6

Ekonomija/Biznis

Bosanska firma Širbegović proširila se na tržišta Njemačke i Austrije

  U protekle dvije godine kompanija Širbegović iz Gračanice investirala je više od 10 miliona KM u proširenje kapaciteta i modernizaciju opreme. Zahvaljujući tim investicijama značajno je podignut kapacitet proizvodnje,