Demaskiranje jedne politike: Ministar vanjskih poslova RH podržao spornu misu u Sarajevu

Demaskiranje jedne politike: Ministar vanjskih poslova RH podržao spornu misu u Sarajevu

Ministar vanjskih i evropskih poslova Rep. Hrvatske dao je podršku kontroverznom održavanju katoličkog vjerskog obreda u Sarajevu za stradale nacističke saradnike u Drugom svjetskom ratu.

-U telefonskom razgovoru s vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem iskazao sam podršku za služenje svete mise u sarajevskoj katedrali kao dio programa obilježavanja 75. godišnjice Bleiburške tragedije i Križnog puta hrvatskog naroda, – rekao je Gordan Grlić Radman.

Sarajevska misa za ubijene u austrijskom mjestu Bleiburg očajnički je potez sljedbenika poraženih ideologija i kvazidržava (kvislinške NDH i UZP H-B) kojim žele podsjetiti kako je Sarajevo nekad bilo potčinjeno i upakovano u nečiji velikodržavni i nacionalistički san. A vjerovatni cilj je i unošenje dodatne nestabilnosti u Bosni i Hercegovini te dizanje tenzija među etničkim i vjerskim skupinama. Stvar se u suštini pretvorila u rijetko viđenu kompromitaciju jedne politike, koja inače djeluje perfidno i uvijeno.

MiruhBosne

Previous Muslimani prvi put u džematu klanjali teraviju ovog ramazana
Next Novi proizvodni pogon travničkog Poljorada

You might also like

RIJEČ

Vojska, crkva, Dodik: Pred sastanak o Kosovu uvijek ista pjesma

Uoči svakog važnog sastanka na temu riješavanja kosovskog čvora, pa tako i pred ovaj nastupajući u Vašingtonu (Washington) 4. septembra, srbijanska vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem odigra malu tročinku:

RIJEČ

Zaokret njemačko-austrijske politike prema Balkanu: Sarajevo centar, Beograd usputna stanica

Posljednjih dana i sedmica Bosnu i Hercegovinu i Balkan posjećuju brojni EU zvaničnici, kao i vodeće političke ličnosti Njemačke te Austrije. Tako je njemačka ministrica vanjskih poslova  Annalena Baerbock svoju

RIJEČ

Suljagić: Stalno podsjećati šta nam se desi kad smo slabi

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić govorio je u Dnevniku 2 Federalne TV o današnjem obilježavanju 25. godišnjice genocida u Srebrenici. Odgovarajući  u Srebrenici koje vrše vlasti susjedne Srbije i