Nisu srpski vojnici bježali iz Bosne zbog misterioznih talasa, već ih je tjerala bosanska armija!

Nisu srpski vojnici bježali iz Bosne zbog misterioznih talasa, već ih je tjerala bosanska armija!

Član Kriznog štaba Vlade Srbije u borbi protiv korona virusa, prof. dr Branimir Nestorović je u beogradskim medijima iznio tvrdnje o tome da su američki avioni tokom velikosrpske agresije na Bosnu i Hercegovinu koristili oružje napravljeno na osnovu Teslinih nacrta.

– Tokom sukoba u Bosni djelovao je avion američke avijacije “komando solo”. Emitovao je talase koji izazivaju depresiju i malaksalost, pa vojnike tjeraju da bacaju oružje i odlaze sa fronta – rekao je Nestorović, prenose tamošnji mediji.

A za “odlazak vojnika sa fronta” krivo je, prema Nestorovićevim navođenjima, tehnotroničko oružje koje ima mogućnost kontrole svijesti pomoću elektromagnetnih talasa, poznatijih kao “zraci smrti”, a koje je izmislio niko drugi do Nikola Tesla.

Do zaključka da su ovakvi navodi istiniti došao je i Nestorovićev sagovornik iz emisije, ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić.

– Tesla je patentirao mnoge stvari od energije do medicine, njegov izum je elektromagnetni štit protiv raketnih napada, a kažu da je i sistem HAARP, koji utiče na ponašanje i zdravlje ljudi, urađen pomoću Teslinih nacrta – dodao je Dačić.

Ovo je samo jedna u nizu zaprepašćujućih tvrdnji Branimira Nestorovića u posljednjih nekoliko mjeseci. U žižu javnosti dospio je nakon, sada već čuvene izjave, da je “korona virus najsmješniji u historiji, te da bi “žene trebalo da idu u šoping u Milano” u trenicima kada je epidemija virusa u Italiji bila u punom jeku.

No na ovim tvrdnjama se i pored velikog broja osuda na koje je naišao, nije zaustavio, podsjeća Blic.

Srbijanske zvaničnike, sklone mitomaniji, možemo samo podsjetiti na istinu. A istina je kako su agresorski vojnici bježali sa bosanskih ratišta pred herojima ARBiH kao što su Izet Nanić, Atif Dudaković, Mehmed Alagić, Zaim Imamović, Safet Zajko, Enver Šehović, Avdo Palić, Ahmet Sejdić, Hajrudin Mešić.. te mnogim drugim bosanskim sinovima koji su branili svoje porodice i svoju zemlju od povampirenih komšija.

(MiruhBosne)

Previous Rub-tahta iz Zavičajnog muzeja u Konjicu
Next Park prirode Blidinje posebno uljepšava najveće planinsko jezero u zemlji te nekropola stećaka

You might also like

NAŠI DANI

Predstavljena knjiga ‘Genocid nad Bošnjacima Podrinja i istočne Hercegovine’

  Ismet Dedajić, autor knjige “Genocid nad Bošnjacima Podrinja i istočne Hercegovine 1941-1945/1992-1995”, kazao je da je svojih posljednjih 20 godina posvetio pisanju te knjige kako bi od bosanske planine

NAŠI DANI

Na Bjelašnici najtopliji oktobar od početka službenih mjerenja u našoj zemlji

Srednje mjesečne temperature zraka u oktobru 2019. godine bile su na svim analiziranim stanicama znatno iznad višegodišnjeg prosjeka, u odnosu na referentni niz (1961.-1990.) – navodi se u klimatološkoj mjesečnoj

NAŠI DANI

Grad Sarajevo obnavlja most ‘Drvenija’

Drvenija most je jedan od najprometnijih pješačkih mostova preko Miljacke ima poseban historijski značaj za Sarajevo i za Sarajlije. Drvenija je orjentir, mjesto susreta, ali i neizostavni dio naše baštine.