I bosanskim državljanima omogućen ulazak u Crnu Goru

I bosanskim državljanima omogućen ulazak u Crnu Goru

Državljanima Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Kosova će od 1. juna biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru, javlja AA.

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti je večeras proširilo listu zemalja čijim državljanima će biti dozvoljen ulazak u Crnu Goru. Njima će biti dozvoljen ulazak u crnu Goru bez karantina i samoizolacije.

“Crna Gora ne zatvara svoje granice. Naprotiv, naše granice otvaramo u skladu s preporukama struke s velikim brojem zemalja. Na dobrobit građana i brojnih turista koji će nas posjetiti ovoga ljeta”, kazao je predsjednik Nacionalnog savjeta Milutin Simović.

Osim Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Kosova, na spisku se nalaze i Hrvatska, Slovenija, Albanija, Norveška, Švajcarska, Island i Austrija.

U crnu Goru će biti dozvoljen ulazak i državljanima Poljske, Njemačke, Grčke, Danske, Mađarske, Azerbejdžana, Češke i Irske.

Kako se navodi, u Crnu Goru će moći da uđu građani država koje imaju manje od 25 oboljelih od koronavorusa na 100 hiljada stanovnika.

Previous Sarajevo će konačno dobiti nove tramvaje!
Next Bahrudin Trbalić, od MIT-a do doktorata na Stanford Univerzitetu

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Uhapšeno osam osoba zbog zločina nad Bošnjacima istočne Hercegovine

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas od ranih jutarnjih sati, realizuju operativnu akciju na području Nevesinja, Gacka, Trebinja, Banje Luke i Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje

NAŠI DANI

Stigao Sinovac: Dopremljeno 30.000 vakcina iz Turske

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo u nedjelju su bolničkim avionom dopremljene vakcine protiv COVID-19 koje je Bosni i Hercegovini donirala Republika Turska, javlja AA. Avion, koji je trebao poletjeti iz Turske

NAŠI DANI

Sjećanje na ubijene na Loskunskom mostu (VIDEO)

Jedan od preživjelih na Loskunskom mostu, Ahmet Dervišević, priča kako se njih 15-ak iz Ljutočke doline tokom proboja do Bihaća našlo s ‘razbijenom’ grupom Bišćana i Ključana, koja im je