Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Dragan Mektić, državni parlamentarac i donedavni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, iznio je zanimljive statističke podatke o djelovanju tržavnog Tužilaštva.

-Kad uzmete statistiku, i to je nevjerovatna činjenica i nevjerovatna stvar samog Tužilašta Bosne i Hercegovine – vi ćete vidjeti da se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije, rekao je Mektić gostujući na Face TV.

-Četiri puta više istraga i optužnica za prošlu godinu je podignuto u FBiH u odnosu na Rs, a da ne govorim u odnosu na pojedine kantone. Imate Kanton 10 (Livanjski), u prošloj godini je nula! Nema nijedne istrage.

Iako ne volim da dijelim Bosnu i Hercegovinu, ali u hercegovačkim kantonima samo devet istaga je sprovedeno od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine, navodi Mektić.

-U Republici srpskoj četiri puta manje, u pola FBiH deset puta manje – što znači da postoji politički dil i politički uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva i tu do Zenice. I tu što se desi, tu promptno djeluje – istakao je Mektić.

Previous Austrijski parlament traži da Vlada te zemlje ubuduće zabrani fašistička okupljanja u Bleiburgu
Next Međunarodni dan bijelih traka u Hamiltonu, Kanada

You might also like

NAŠI DANI

Zvanično! Denis Bećirović kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

  Na Konvenciji Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, koja je održana danas u Sarajevu, saopćeno je da je sa 26.787 ili 92,7 posto glasova članova i članica SDP-a kandidat ove stranke

NAŠI DANI

Salkić: Priznanja ratnim zločincima pokazuje dubinu u koju je potonula RS

Potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić ocijenio je „katastrofalnim“ potez Narodne skupštine RS-a da dodjeli povelju osuđenim ratnim zločincima Radovanu Karadžiću, Momčilu Krajišniku, Biljani Plavšić. – To pokazuje dubinu

ŽIVOT

U septembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona!

U septembru mjesecu u FBiH bio je skoro isti odnos živorođenih i umrlih – 1572:1574, pokazuju statistički podaci Federalnog zavoda za statistiku. Ipak je pozitivno da čak četiri kantona bilježe