Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Mektić: Tužilaštvo se bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije

Dragan Mektić, državni parlamentarac i donedavni ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, iznio je zanimljive statističke podatke o djelovanju tržavnog Tužilaštva.

-Kad uzmete statistiku, i to je nevjerovatna činjenica i nevjerovatna stvar samog Tužilašta Bosne i Hercegovine – vi ćete vidjeti da se Tužilaštvo Bosne i Hercegovine bavi samo Sarajevom i jednim dijelom Federacije, rekao je Mektić gostujući na Face TV.

-Četiri puta više istraga i optužnica za prošlu godinu je podignuto u FBiH u odnosu na Rs, a da ne govorim u odnosu na pojedine kantone. Imate Kanton 10 (Livanjski), u prošloj godini je nula! Nema nijedne istrage.

Iako ne volim da dijelim Bosnu i Hercegovinu, ali u hercegovačkim kantonima samo devet istaga je sprovedeno od strane Tužilaštva Bosne i Hercegovine, navodi Mektić.

-U Republici srpskoj četiri puta manje, u pola FBiH deset puta manje – što znači da postoji politički dil i politički uticaj na koji je svjesno pristala glavna tužiteljica Gordana Tadić i onda se samo vrti ovdje oko Sarajeva i tu do Zenice. I tu što se desi, tu promptno djeluje – istakao je Mektić.

Previous Austrijski parlament traži da Vlada te zemlje ubuduće zabrani fašistička okupljanja u Bleiburgu
Next Međunarodni dan bijelih traka u Hamiltonu, Kanada

You might also like

NAŠI DANI

Kesten iz Krajine u glavnom gradu: Jedinstveni izum – mobilna kesten pržionica u Starom Gradu

  Na poznatom starogradskom Trgu oslobođenja Alija Izetbegović građani mogu kupiti oguljeni pečeni kesten iz unikatne mobilne pržionice kestena, koju je osmislio i napravio Bišćanin Husein Kićanović. Jesen je teško zamisliti

NAŠI DANI

Džaferović u Kalinoviku i Nevesinju s porodicama ubijenih Bošnjaka

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravio je danas u Kalinoviku, gdje sa preživjelim i porodicama žrtava učestvovao u obilježavanju 29. godišnjice zločina nad bošnjačkim stanovništvom te općine. Na

NAŠI DANI

Susret ministra odbrane Bosne i Hercegovine i ministrice vanjskih poslova Velike Britanije

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić ugostio je ministricu vanjskih poslova Velike Britanije Elizabeth Truss 26. maja 2022. godine u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu. Gostujuću delegaciju Velike