Alija Tabaković zajednički kandidat probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice

Alija Tabaković zajednički kandidat probosanskih stranaka za načelnika Srebrenice

Alija Tabaković će biti zajednički kandidat probosanskih stranaka za načelnika Opštine Srebrenica na Lokalnim izborima 2020. godine. Odluka je to oko koje su se usaglasili predstavnici probosanskih političkih stranaka u Srebrenici (SDA, SBB, Stranka za BiH, SBB, PDA i DF).

Tabaković je potvrdio informaciju da je dogovor postignut te da će on biti kandidat za načelnika Srebrenice.

“Postignut je dogovor, i to je bitno. Ovo je važan korak, ali najvažnije je tek pred nama. Poslali smo poruku da smo mi u Srebrenici jedinstveni. Stav svih nas je jasan, a to je da Srebrenicu treba da vode oni koji ne negiraju genocid. Predstavnici Inicijative ‘Moja adresa Srebrenica’ takođe su podržali dogovor”, rekao je Tabaković.

Pored dogovora o zajedničkom kandidatu, dogovoreno je i da će Bošnjaci u Srebrenici imati dvije kandidatske liste za odbornike u Skupštini opštine Srebrenica.

Prema riječima Tabakovića, na jednoj listi će kandidati SDA, SBB, Stranke za BiH, SBB i PDA, dok će drugu listu predvoditi DF.

“Lista svih ovih stranaka će biti zajednička, a nosilac liste će biti Hadmija Fejzić, aktuelni zamjenik načelnika, dok će drugu listu predvoditi Demokratska fronta. I ova lista će imati punu podršku probosanskih političkih stranaka”, rekao je Tabaković.

Pregovori između bošnjačkih političkih predstavnika i stranaka trajali su nekoliko mjeseci, a kao potencijalni kandidati pominjali su se Ćamil Duraković, Hamdija Fejzić, Sadik Ahmetović, Begija Smajić, Nedib Smajić i Munir Habibović.

Alija Tabaković je predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica, a obnaša i dužnost delegata u Vijeću naroda Republike srpske.

Previous Odbijen zahtjev Tužiteljstva, Novalić napustio zgradu Suda BiH!
Next Željeznički saobraćaj u FBiH ponovo u funkciji

You might also like

NAŠI DANI

OSBiH vršile dezinfekciju prostora, objekata i javnih površina u Maglaju

U borbi protiv širenja koronavirusa, jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za atomsko-biološko-hemijsku odbranu u srijedu 6. maja 2020. godine obavila je dezinfekciju prostora u Maglaju Na osnovu zahtjeva općine

NAŠI DANI

Predstavljena knjiga ‘Genocid nad Bošnjacima Podrinja i istočne Hercegovine’

  Ismet Dedajić, autor knjige “Genocid nad Bošnjacima Podrinja i istočne Hercegovine 1941-1945/1992-1995”, kazao je da je svojih posljednjih 20 godina posvetio pisanju te knjige kako bi od bosanske planine

NAŠI DANI

Čerkez: Došlo vrijeme da proglasimo kraj epidemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini

Pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez izjavio je za Fenu da je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila kraj pandemije koronavirusa, te da u narednom periodu očekuju, također, da bude proglašen kraj