Igračice SFK 2000 Sarajevo proslavljaju 18. titulu prvakinja Bosne i Hercegovine!

Igračice SFK 2000 Sarajevo proslavljaju 18. titulu prvakinja Bosne i Hercegovine!

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog/ Fudbalskog Saveza Bosne i Hercegovine na sinoć održanoj sjednici zaključena su sva fudbalska takmičenja u našoj državi za sezonu 2019/20. FK Sarajevo proglašen je prvakom u Premijer ligi BiH, a SFK 2000 Sarajevo šampion je elitnog ranga bh. fudbala za žene.

Osim toga, okončana su takmičenja i u Premijer futsal ligi, te omladinskim uzrastima. Igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile su zvanično titulu prvakinja Bosne i Hercegovine, a osim novog pehara, postigle su i nevjerojatan rezultat.

Naime, izabranice Samire Hurem osvojile su zapravo osamnaestu uzastopnu titulu, čime je SFK 2000 Sarajevo nadmašio rekord ženskog Kluba KI s Farskih Ostrva, koji je držao do sada rekord sa 17 osvojenih titular.

Tako je SFK 2000 Sarajevo upisao svoje ime u Ginesovu knjigu rekorda po broju uzastopnih osvojenih titula u ženskom fudbalu u jednom, domaćem prvenstvu.

Na putu do titule SFK 2000 Sarajevo nije izgubio niti jedan bod, uz fenomenalnu gol-razliku 63:3 i predstavljat će Bosnu i Hercegovinu ponovo u UEFA Ligi prvaka za žene ovog ljeta.

Previous Letom iz Tuzle za Beč obnovljen međunarodni avionski putnički saobraćaj u Bosni i Hercegovini
Next Nije se dugo zadržao na poziciji: Radončić podnosi ostavku na mjesto ministra sigurnosti

You might also like

SPORT

Generalna skupština FIBA Europe počela jutros u Sarajevu

Nakon što je jučer u Sarajevu održana sjednica Boarda FIBA Europe, jutros u hotelu Hills na Ilidži započela je Generalna skupština krovne asocijacije evropske košarke. Skupu prisustvuje predsjednik FIBA Hamane

SPORT

Meho Kodro: Prvo veliko fudbalsko ime samostalne Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina sada igra respektabilnu ulogu na svjetskoj fudbalskoj sceni, ali nije oduvijek bilo tako. Kada je naša reprezentacija krenula sa dna FIFA rang-liste, prva zvijezda selekcije bio je

SPORT

REMI U PODGORICI

Reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je u Podgorici protiv Crne Gore rezultatom 1:1 (0:0) u okviru 3. kola UEFA Lige nacija i sa osvojenim bodom se izdvojila na prvom mjestu