Vučić: Je l’ treba da se iselimo svi koji smo iz Bosne?

Vučić: Je l’ treba da se iselimo svi koji smo iz Bosne?

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u emisiji Upitnik RTS-a da je uvredljiva i skandalozna izjava članice Savjeta za borbu protiv korupcije Miroslave Milenović da su policajci bosansko-naprednjački lobi i istakao da neće dozvoliti podjele Srba.

Dodaje da u Beogradu, u kojem je i on rođen, živi oko milion prekodrinskih ‘Srba’.   – I ja sam rođen u Beogradu, gdje sam na najuspješniji način završio državni Pravni fakultet. Volim ovaj grad i ovu zemlju, ali se osjećam da sam porijeklom iz Bosne. Moj otac je porijeklom iz Bosne, upoznao je moju majku ovdje, jer su mu prethodno ubili sve najbliže. Je l’ treba da se iselimo svi koji smo iz Bosne?, upitao je Vučić.

Ocjenjuje da je izjava Milenovićeve skandalozna poruka, ali da niko na to nije reagovao.   “Srba preko Drine ima u Srbiji više od milion. Neću dozvoliti podjele. Nema razlike između Srbina iz Šumadije, Krajine, Vojvodine i bilo kod drugog dijela”, naglasio je Vučić.

 

(agencije/mb)

 

Previous Brzi vodič za bosanski jezik: Muškarce zovete buraz ili bolan, dok se ženama obraćate sa bona
Next Tuzla za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu: Sjećanje na ubijene 2. decembra 1992.

You might also like

NAŠI DANI

Iz Slovenije u Sarajevo stiglo 48.000 doza AstraZeneca vakcina

U Sarajevu je danas izvršena zvanična primopredaja donacije Slovenije Bosni i Hercegovini u vidu 48.000 doza AstraZeneca vakcina protiv koronavirusa. Primopredaji su nazočili predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH i ambasador Slovenije u Bosni

NAŠI DANI

Sarajevo: Završna izgradnja dijela Južne longitudinale

  Finalizira se izgradnja južne longitudinale u Sarajevu. Snimci Youtube kanala “4Life”.

NAŠI DANI

Vlada FBiH: Skoro dvadeset miliona za Aerodrom Bihać

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikcija, donijela Odluku o usvajanju programa utroška sredstava kapitalnog transfera „Kapitalni transferi javnim poduzećima – Unapređenje avio prometa Federacije BiH