Ljetno klizalište u sarajevskoj Skenderiji

Ljetno klizalište u sarajevskoj Skenderiji

Nakon “Zimske čarolije”, građani Sarajeva i posjetioci iz drugih zemalja, od danas u sarajevskoj Skenderiji mogu uživati u ljetnom klizalištu koje će biti otvoreno do 5. augusta. Veličina klizališta je 1.050 kvadrata, odnosno 30 puta 35 metara.

“Mislim da mnogi gradovi u regionu i Evropi ovo nemaju. Klizalište će biti otvoreno do 5. augusta. Veliki broj klubova je već zakupio termine. Građanima smo omogućili tri termina dnevno u 12:00, 18:00 i 20:00 sati, a termin će trajati sat i petnaest minuta”, rekao je direktor KJP Centra Skenderija Amer Kapo.

On je naglasio da će se klizanje odvijati u skladu s mjerama protiv širenja koronavirusa, što znači ograničen broj posjetilaca u jednom terminu, odnosno stotinu posjetilaca koliko je dozvoljeno u zatvorenom prostoru.

“Ovo je prvi put da u ljetnom periodu pravimo pravo klizalište. Građani u narednih mjesec i po dana imaju mogućnost da uživaju u nečemu novom u Sarajevu, a to je novo ledeno klizalište. Nadamo se da će u budućnosti ledena dvorana biti obnovljena, tako da ćemo imati klizalište tokom cijele godine”, rekao je Kapo.

Bekir Ismailović ima 20 godina, a od svoje šeste godine trenira hokej na ledu. Zadovoljan je, kaže, što ima priliku u ljetnom periodu klizati.

“Da, ovo je odlično zaista. Iznenađeni smo. Istina, još uvijek je mali broj posjetilaca, ali pretpostavljamo da još nemaju informacije o terminima, tako da ih očekujemo u većem broju”, rekao je Ismailović.

On je naveo kako odličan osjećaj ponovo biti na ledu nakon “duge blokade” zbog pandemije koronavirusa.

Među prvima na ledu danas je bila i Edna Hamzić, koja tri godine trenira umjetničko klizanje.

“Ovo nam puno znači, jer ovo je prvi put da u Sarajevu imamo led i ljeti. Bitno nam je zbog treninga i takmičenja koja dolaze”, kazala je Hamzić.

Izvor: Agencije

Previous Džeko Hodžić i Preporod: Slikana Antologija 40+
Next Lobiranje, korupcija i manjak transparetnosti u njemačkom parlamentu

You might also like

SPORT

Dino Hotić: Jako sam sretan što sam sad i ja dio ove reprezentacije

Nakon što je juče dobio poziv selektora Prosinečkog Dino Hotić kasno sinoć stigao je u kamp u Zenici. „Pratio sam utakmice reprezentacije i prije. Naravno, poznajem sve igrače, neke i

SPORT

Musa oduševio novinare i NBA skauta: On će biti među prvih pet pikova na draftu

Džanan Musa naprosto je oduševio igrajući za selekciju Evrope u svojevrsnom All Star meču protiv selekcije igrača iz SAD-a, a on je nosio svoju ekipu do prve pobjede u historiji i

SPORT

Liga nacija: Zmajevi s Italijom, Holandijom i Poljskom

Određene su grupe druge sezone u UEFA takmičenju Liga nacija. Bosna i Hercegovina ove godine igra u najjačoj Ligi A. Bosanski fudbaleri nalaze se u grupi 1, a suparnici našim