Trebinje: Mladi se odlučuju za život na selu (Video)

Trebinje: Mladi se odlučuju za život na selu (Video)

Nekadašnja željeznička stanica Hum, dvadesetak kilometara od Trebinja,bila je drugo po veličini željezničko čvorište u bivšoj Jugoslaviji.

Nakon ukidanja uskotračne pruge, Hum je zamro, u ratu je devastiran i stanovnici su se raselili. U posljednje vrijeme Hum oživljava, a dolaze i mladi ljudi.

Mladi ljudi su prepoznali prednosti sela. Grade i obnavljaju kuće, sade različite kulture koje u vrijednim rukama mladih prelaze u finalni proizvod.

Videoprilog BHRT.

Previous U Foči obilježen Međunarodni dan borbe protiv seksualnog nasilja u ratu
Next Sarajevo će dobiti prihvatilište za prosjake i skitnice

You might also like

NAŠI DANI

Iskoristiti krizu kao šansu: Apel poljoprivrednim proizvođačima u Bosni i Hercegovini

Kraj je marta, poljoprivredni proizvođači uveliko vrše pripreme svojih staklenika, plastenika i parcela na otvorenom za sjetvu i sadnju različitih povrtarskih i ratarskih poljoprivrenih kultura koje se uspješno uzgajaju na

Ekonomija/Biznis

Kontrola bosanskog neba donosi zaradu: 71 milion maraka na osnovu preleta aviona

Bosna i Hercegovina je u protekle dvije godine, od kada je preuzela kontrolu nad donjim dijelom neba iznad svoje teritorije, na osnovu preleta aviona ubrala oko 71 milion maraka, ali

MADE IN BOSNIA-387

Na Danu mediteranskog voća predstavljen novi brend ‘Hercegovačka trešnja’

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije Bosne i Hercegovine Šemsudin Dedić otvorio je u četvrtak prvi “Dan mediteranskog voća”, koji se održava u okviru projekta “Unapređenje proizvodnje trešnje u Hercegovini”.