Poruka iz N. Pazara uoči izbora: Hoćemo pokrajinu Sandžak (Video)

Poruka iz N. Pazara uoči izbora: Hoćemo pokrajinu Sandžak (Video)

U Srbiji se u nedelju, 21. juna, održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Građani glasaju za novi saziv Skupštine Srbije, Parlamenta Vojvodine i odbornike lokalnih samouprava.

Birači će na parlamentarnim izborima moći da glasaju za 21 listu, a na pokrajinskim izborima u Vojvodini učestvuje devet izbornih lista. 

-Bošnjački političari u Sandžaku podijeljeni su u više partija, neke od njih redovno pristaju uz svaku vlast.

Posljednjih dana održavali su se mitinzi pred izbore u Srbiji. Enis Imamović, kandidat za narodnog poslanika, održao je upečatljiv govor u Novom Pazaru:

-Jedino mi možemo zaustaviti velikosrpski režim u njihovoj namjeri da izbrišu Sandžak i Bošnjake – istakao je Imamović, mladi lider SDA Sandžaka.

Enis Imamović – Ova lijepa zemlja pripada nama. Sve što je na njoj pripada nama.

Enis Imamović, kandidat za narodnog poslanika:"Jedino SDA Sandžaka čuva čast Bošnjacima i Sandžaku. Jedino mi možemo zaustaviti velikosrpski režim u njihovoj namjeri da izbrišu Sandžak i Bošnjake. Građani na ovim izborima svojim glasom identifikuju sebe sa onim za koje glasaju. Glasanje govori "ko smo", "šta smo", "kakvi smo", "kome pripadamo" i "ko nama pripada". SDA Sandžaka je spremna. Sandžak je spreman. Mi smo 30 godina spremni da uzmemo ono što nam pripada, a pripada nam status naroda i Sandžak autonomija."

Gepostet von SDA Sandžaka am Freitag, 19. Juni 2020
Previous Sarajevo će dobiti prihvatilište za prosjake i skitnice
Next Apikomora kod Srebrenice: Zdravlje iz prirode

You might also like

SANDŽAK

Sandžak traži specijalni status

Na skupu Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka u Novom Pazaru upućen je poziv međunarodnoj zajednici da zakaže konferenciju o Sandžaku. Ponovljen je i zahtjev za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak.

SANDŽAK

Na današnji dan javno je strijeljan Aćif-efendija Hadžiahmetović

Aćif Hadžiahmetović, u narodu poznat kao Aćif-efendija, jedan od najpoznatijih sandžačkih političara između dva svjetska rata, lider Džemijeta, gradonačelnik Novog Pazara i vođa odbrane Novog Pazara od četnika, strijeljan je,

SANDŽAK

Dan Sandžaka obilježen nizom manifestacija

U okviru obilježavanja 20. novembra, Dana Sandžaka, u nedjelju su u Novom Pazaru održani Sandžački književni susreti SAKS 2016. i dodjela nagrade “Pero Ćamila Sijarića”, te drugi po redu Sevdah