Poruka iz N. Pazara uoči izbora: Hoćemo pokrajinu Sandžak (Video)

Poruka iz N. Pazara uoči izbora: Hoćemo pokrajinu Sandžak (Video)

U Srbiji se u nedelju, 21. juna, održavaju parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

Građani glasaju za novi saziv Skupštine Srbije, Parlamenta Vojvodine i odbornike lokalnih samouprava.

Birači će na parlamentarnim izborima moći da glasaju za 21 listu, a na pokrajinskim izborima u Vojvodini učestvuje devet izbornih lista. 

-Bošnjački političari u Sandžaku podijeljeni su u više partija, neke od njih redovno pristaju uz svaku vlast.

Posljednjih dana održavali su se mitinzi pred izbore u Srbiji. Enis Imamović, kandidat za narodnog poslanika, održao je upečatljiv govor u Novom Pazaru:

-Jedino mi možemo zaustaviti velikosrpski režim u njihovoj namjeri da izbrišu Sandžak i Bošnjake – istakao je Imamović, mladi lider SDA Sandžaka.

Enis Imamović – Ova lijepa zemlja pripada nama. Sve što je na njoj pripada nama.

Enis Imamović, kandidat za narodnog poslanika:"Jedino SDA Sandžaka čuva čast Bošnjacima i Sandžaku. Jedino mi možemo zaustaviti velikosrpski režim u njihovoj namjeri da izbrišu Sandžak i Bošnjake. Građani na ovim izborima svojim glasom identifikuju sebe sa onim za koje glasaju. Glasanje govori "ko smo", "šta smo", "kakvi smo", "kome pripadamo" i "ko nama pripada". SDA Sandžaka je spremna. Sandžak je spreman. Mi smo 30 godina spremni da uzmemo ono što nam pripada, a pripada nam status naroda i Sandžak autonomija."

Gepostet von SDA Sandžaka am Freitag, 19. Juni 2020
Previous Sarajevo će dobiti prihvatilište za prosjake i skitnice
Next Apikomora kod Srebrenice: Zdravlje iz prirode

You might also like

NAŠI DANI

Zvizdić: Bošnjaci Sandžaka mogu računati na nas

Predsjedavaći Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić poručio je danas u Novom Pazaru da će Bosna i Hercegovina zadržati kurs dobre međususjedske saradnje i ekonomskog razvoja u regionu i pružio punu

SANDŽAK

Glumac iz Sandžaka završio na građevini zbog neslaganja s Vučićem

Zvijezda serije “Igra sudbine” Ammar Mešić, govorio je za N1 o razlozima zbog kojih više neće igrati Strahinju, lika u seriji koji je bio izuzetno popularan, kao jedan od razloga

SANDŽAK

Obilježen Dan bošnjačke nacionalne zastave: Očuvati nacionalni identitet i riješiti status Bošnjaka i Sandžaka

Svečanim podizanjem zastave na jarbol uz intoniranje himne sandžačkih Bošnjaka večeras je ispred Glavnog ureda Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV), kao i defileom folklornih grupa koje učestvuju u manifestaciji “SBONI 2022”