Amel Tuka otvara sezonu u Centru Safet Zajko

Amel Tuka otvara sezonu u Centru Safet Zajko

U Centru Safet Zajko održat će se atletski miting Novi Grad Sarajevo na kojem će nastupati nekolicina olimpijaca.

Ovo je jedini atletski miting u Sarajevu, i drugi ovog tipa u Bosni i Hercegovini, koji okuplja najbolje atletičare iz Bosne i Hercegovine i regiona. Na ovogodišnjem petom izdanju svoju sezonu će otvoriti najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka.

Dobro je poznato da je pandemija uveliko oštetila sport, mnoga su takmičenja otkazana ili prolongirana, što je uveliko poremetilo postavljene ciljeve za sve sportaše i organizatore sportskih manifestacija. Međutim to nije slučaj sa 5. Atletskim mitingom Novi Grad Sarajevu, koji će se na svu sreću organizatora i atletičara i atletičarki, održati na datum kad je i planiran za ovu godinu i tako biti prvo BH atletsko takmičenje ove godine.

Očekuju se velika imena na mitingu, od kojih je najzvučnije Amel Tuka, koji će trčati 400 metara. Pored Tuke okupit ćemo velika imena u bacanju kugle, gdje će se takmičiti dva olimpijca Kemal Mešić i Filip Mihaljević rekorder Hrvatske, na 100 metara nastupit će najbolji sprinter Makedonije, pored navedenih nastupit će veliki broj BH reprezentativaca kao što je Jelena Gajić, Rusmir Malkočević, Bikić Haris, Srđan Samardžić i mnogi drugi takmičari iz Bosne i Hercegovine i regije.

“Vjerujemo da ćemo svim atletičarima i atletičarkama upriličiti najbolje uslove i atmosferu u kojoj će na najbolji način otvoriti ovu sezonu”, ističe organizator Elmir Ćerimagić.

Ogranizatori očekuju veliki broj gledalaca i vjeruju da će skupa napraviti odličnu atletsku atmosferu u kojoj će uživati publika i učesnici.

Dan prije mitinga na istom mjestu će se održati i Quickie dječija atletska liga, projekat za najmlađe članove. Organizator poziva roditelje da učlane svoje dijete s porukom “Možda je Vaše dijete sljedeći Tuka”.

Izvor: Agencije

Previous Obilne padavine izazvale brojne probleme; voda se povlači u TK
Next Vjetroelektrana Podveležje - betoniran prvi temelj; počela isporuka opreme

You might also like

SPORT

Trener Rome o golovima Edina Džeke: To je nešto što mogu uraditi samo najveći

Fudbaleri Rome sinoć su u prvom duelu nastavka sezone, koja je bila prekinuta duže od 100 dana zbog pandemije koronavirusa, savladali Sampdoriju sa 2:1, a do trijumfa ih je sa

SPORT

Kvalifikacije za EP: Pobjeda gostiju u Mejdanu nakon uzbudljive završnice

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u dvorani Mejdan u Tuzli u meču 2. kola kvalifikacija za EuroBasket 2021. godine poslije uzbudljive završnice poražena od selekcije Grčke rezultatom 65:70, javlja

SPORT

Medunjanin: Želimo da odemo na Svjetsko prvenstvo 2018.

Haris Medunjanin, jedan je od reprezetativaca Bosne i Hercegovine koji u posljednje vrijeme igraju veoma dobro. I na pripremama za utakmicu sa Belgijom pokazuje veliku želju na treninzima, te bi