Novo pojačanje Barcelone bit će naš Miralem Pjanić!

Novo pojačanje Barcelone bit će naš Miralem Pjanić!

Bosanski fudbalski reprezentativac Miralem Pjanić ostvariće transfer karijere prelaskom u Barcelonu.

Kako prenose vodeći sportski mediji sve je već dogovoreno, samo se čeka službeno ozvaničenje. Do istog bi trebalo doći vrlo brzo.

Naš fudbaler tako će prijeći iz jednog giganta u drugi. Iz Juventusa, s kojim je posljednjih sezona osvojio sve u Italiji – u Barcelonu – koja je ipak korak više u karijeri i ostvarenje fudbalskog sna za skoro sve igrače.

U priči oko ovog transfera uključen je i brazilski fudbaler Arthur Melo, on će krenuti u suprotnom pravcu.

Po sezoni će Pjanić (30), kako pišu mediji, inkasirati 7,5 miliona eura, a potpisaće na 4 godine. Arthur (23) će pak u Juventusu zarađivati 5,5 miliona po sezoni.

Pjanić je do sada igrao za Metz i Lyon u Francuskoj, te Romu i Juventus u Italiji.

Nastupao je za mlađe selekcije Luksemburga, dok je za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 92 nastupa (što ga svrstava među tri reprezentatvca sa najviše nastupa) i postigao 14 golova. Od Pjanića bosanski navijači očekuju još utakmica i dobrih partija. Na jesen reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju utakmice (prolongiranog) baraža za Euro, kao i Liga nacija (A).

Fudbalski zaljubljenici su mišljenja kako je Barcelona ranije trebala kupiti Miralema Pjanića, već nakon odlaska legendarnih igrača Xavija i Inieste. Neki će reći da je Pjanić Brazilac ili Italijan ranije bi došlo do tog transfera, sugerišući time na nimalo lagan put koji treba prijeći jedan bosanski fudbaler da bi došao do vrha.

Pjanić je svakako jedan od najboljih igrača sredine terena već godinama. Njegovu igru krasi i odlično izvođenje slobodnih udaraca, iz kojih često uslijede spektakularni golovi.

Nadamo se kako će naš zmaj dosegnuti zvjezdane fudbalske dane u nastavku karijere.

Podsjetićemo da je u Barci devedesetih godina igrao Meho Kodro, još jedan naš reprezentativac.

Previous Univerzitet u Sarajevu promovirao 38 doktora nauka (Video)
Next Kompleks Pannonica u Tuzli počeo sa radom

You might also like

SPORT

U21: Bosanski zmajevi nadigrali velške zmajeve

„U-21“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici selekciju Velsa sa 1:0, u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Prvu priliku imao je Đani

SPORT

Amel Tuka drugi u Madridu, postavio novi državni dvoranski rekord (Video)

Bosanski atletičar Amel Tuka završio je drugi utrku na 800 m u Madridu. Amel je s vremenom 1:45.95 postavio i novi dvoranski rekord Bosne i Hercegovine i Balkana. Prvi je

SPORT

Naši mladi kickboxeri osvojili 14 medalja na EP-u u Mađarskoj

Kickbox reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je 14 medalja na Evropskom prvenstvu za djecu, kadete i juniore u mađarskom Gyoru. Zlatnu medalju osvojila je Adna Behrem, dok su srebrene odnijeli Zaim