Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i čelnik državnog Doma naroda govorio je o aktuelnoj temi u našoj javnosti – mjerama susjedne RH a koje se odnose na obavezu karantina za bosanske građane koji putuju u tu zemlju.

-Makarsku rivijeru je punila Bosna i Hercegovina, trošila je tamo stotine miliona maraka. Zašto zaustaviti te ljude da dođu u ta pusta mjesta i da spase turizam u Hrvatskoj..?

-A za nas je šansa da te ljude okrenemo prema bosanskohercegovačkim turističkim destinacijama. Toliko ima toga lijepog u Bosni i Hercegovini, što naši ljudi mogu otići pa malo bolje upoznati – evo u ovoj prilici.

-Neka se malo naljute na Hrvatsku i neka odu u Hutovo blato, u Mostar, u Neum.. na razne pozicije u Bosni i Hercegovini. Na Baščaršiju, na Vlašić – na ove planine koje su pune zdravlja u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović podsjeća da je SDA pozvala građane Bosne i Hercegovine da obilaze naše turističke destinacije. Ali i Hrvate. Pozvali smo građane Hrvatske da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

-Oni su ovdje dobrodošli – istakao je Bakir Izetbegović gostujući na Hayat TV.

Previous Sarajevo, sjećanje na djecu - ubijeni su dok su se igrali
Next Sevdisanje na Baščaršiji (Video)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Američki BuzzFeed nahvalio Mostar – ‘Coolest City’

Magazin ”BuzzFeed” je donio veliku reportažu i nabrojao sve razloge zašto jednostavno morate posjetiti Mostar u tekstu pod naslovom “21 razlog zašto je Mostar najljepši grad za koji nikad niste čuli”,

TURIZAM

Turistička ponuda naše zemlje predstavljena na sajmu u Pekingu

Na sajmu ‘cottm‘, koji je održan u glavnom kineskom gradu Pekingu od 15. do 21. aprila, turističku ponudu Bosne i Hercegovine prezentovao je i ‘Bosnian Tour Operator’. Serijom poslovnih sastanaka sa menadžerima

TURIZAM

Prizren: Etno selo “Jasika“ odmor od gradske vreve i čuvar bošnjačke tradicije

  Skoro nigde na Kosovu ne može se osetiti tradicionalni duh ovdašnjih Bošnjaka tako intenzivno kao u etno selu “Jasika”, razbacanog preko skrivenih i najlepših pejzaža koje ova divna zemlja