Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Izetbegović: Pozivamo naše građane, ali i građane RH, da uživaju u ljepotama Bosne i Hercegovine

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i čelnik državnog Doma naroda govorio je o aktuelnoj temi u našoj javnosti – mjerama susjedne RH a koje se odnose na obavezu karantina za bosanske građane koji putuju u tu zemlju.

-Makarsku rivijeru je punila Bosna i Hercegovina, trošila je tamo stotine miliona maraka. Zašto zaustaviti te ljude da dođu u ta pusta mjesta i da spase turizam u Hrvatskoj..?

-A za nas je šansa da te ljude okrenemo prema bosanskohercegovačkim turističkim destinacijama. Toliko ima toga lijepog u Bosni i Hercegovini, što naši ljudi mogu otići pa malo bolje upoznati – evo u ovoj prilici.

-Neka se malo naljute na Hrvatsku i neka odu u Hutovo blato, u Mostar, u Neum.. na razne pozicije u Bosni i Hercegovini. Na Baščaršiju, na Vlašić – na ove planine koje su pune zdravlja u Bosni i Hercegovini.

Izetbegović podsjeća da je SDA pozvala građane Bosne i Hercegovine da obilaze naše turističke destinacije. Ali i Hrvate. Pozvali smo građane Hrvatske da dođu u Bosnu i Hercegovinu.

-Oni su ovdje dobrodošli – istakao je Bakir Izetbegović gostujući na Hayat TV.

Previous Sarajevo, sjećanje na djecu - ubijeni su dok su se igrali
Next Sevdisanje na Baščaršiji (Video)

You might also like

TURIZAM

Vapaj Privredne komore: Otvoriti granice za turske i arapske turiste

Privredna/Gospodarska komora FBiH uputila je hitan dopis Vijeću ministara o otvaranju granica za turiste iz Turske i zemalja Perzijskog zaljeva, a povodom odluke Vijeća donesene na sjednici, 14.07.2020. kojom se

OTPOR BOSNE

Tunel spasa i dalje jedna od najposjećenijih kulturno-historijskih lokacija

Spomenički kompleks Tunel D-B, Tunel spasa i dalje je jedna od najposjećenijih kulturno-historijskih lokacija s obzirom na broj posjetilaca koji su obišli taj kompleks. U 2022. godini Tunel spasa posjetilo

TURIZAM

U januaru u Dubrovniku i Splitu najviše bosanskih turista

Prema podacima Turističke zajednice Republike Hrvatske i zaprimljenim prijavama i odjavama turista kroz sistem eVisitor, tokom januara u Hrvatskoj je boravilo 226.949 turista, 5,52 posto više u odnosu na januar