„Merhamet“ uputio interventnu pomoć medicinskim ustanovama i građanima Tutina

„Merhamet“ uputio interventnu pomoć medicinskim ustanovama i građanima Tutina

 Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ uputilo je danas interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu, koja sadrži zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, vizire i zaštitna odijela.

Predsjednik HO „Merhameta“ MDD Kenan Vrbanjac je kazao da je pomoć upućena nakon apela vlasti i građana Tutina gdje je situacija sa pandemijom koronavirusa posljednjih dana veoma dramatična.

– „Merhamet“ je odlučio da se uključi i da, koliko je u njegovoj mogućnosti, pomogne građanima tog dijela Sandžaka, gdje je situacija očigledno izmakla kontroli. Predstavnici HO „Merhameta“ MDD, zajedno sa predsjednikom „Merhameta“ za Srbiju Edinom Gegić, sutra će uručiti interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu – kazao je Vrbanjac.

„Merhamet“ je danas pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Sandžaka ugroženo koronavirusom. Akcija pod nazivom „Pomoć narodu Sandžaka“ će trajati do 1. avgusta, s mogućnošću produženja.

– „Merhamet“ nije zaboravio Bošnjake u Sandžaku i nastojimo im pomoći da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. Vjerujemo da će građani Bosne i Hercegovine podržati ovu „Merhametovu“ akciju i pokazati solidarnost prema građanima Sandžaka, kao što su oni pokazali solidarnost sa građanima BiH u najtežim trenucima po našu zemlju – kazao je Vrbanjac.  

Previous Jajce - bosanski kraljevski grad (Video)
Next Ministrica vanjskih poslova sastala se sa umjetnicom Aidom Šehović

You might also like

NAŠI DANI

Tužilaštvo BiH: Italijanski novinar lažirao priču o kupovini oružja, akteri iz snimka sve priznali

U proteklih 48 sati, Tužilaštvo BiH, Operativna grupa za borbu protiv terorizma, te SIPA i Granična policija, proveli su više istražnih aktivnosti i pretresa, temeljem tv priloga italijanskog novinara, koji je

NAŠI DANI

Samohrani otac dobija kuću: Dobri ljudi ispunili san borcu Armije RBiH

Kada je objavljena priča o Vedadu Čandiću, samohranom ocu troje djece i ratnom veteranu Armije RBiH malo ko je ostao ravnodušan, a danas tek nekoliko mjeseci od objavljivanja priče Vedad

NAŠI DANI

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine primio delegaciju Šahovskog kluba Bosna

  Predsjedavajući u državnom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović čestitao je šahistima Bosne na nedavno osvojenoj 13. tituli ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine i brojnim dosadašnjim uspjesima. U srdačnom