„Merhamet“ uputio interventnu pomoć medicinskim ustanovama i građanima Tutina

„Merhamet“ uputio interventnu pomoć medicinskim ustanovama i građanima Tutina

 Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ uputilo je danas interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu, koja sadrži zaštitne maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, vizire i zaštitna odijela.

Predsjednik HO „Merhameta“ MDD Kenan Vrbanjac je kazao da je pomoć upućena nakon apela vlasti i građana Tutina gdje je situacija sa pandemijom koronavirusa posljednjih dana veoma dramatična.

– „Merhamet“ je odlučio da se uključi i da, koliko je u njegovoj mogućnosti, pomogne građanima tog dijela Sandžaka, gdje je situacija očigledno izmakla kontroli. Predstavnici HO „Merhameta“ MDD, zajedno sa predsjednikom „Merhameta“ za Srbiju Edinom Gegić, sutra će uručiti interventnu pomoć zdravstvenim ustanovama u Tutinu – kazao je Vrbanjac.

„Merhamet“ je danas pokrenuo i akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Sandžaka ugroženo koronavirusom. Akcija pod nazivom „Pomoć narodu Sandžaka“ će trajati do 1. avgusta, s mogućnošću produženja.

– „Merhamet“ nije zaboravio Bošnjake u Sandžaku i nastojimo im pomoći da što lakše prebrode tešku situaciju u kojoj su se našli. Vjerujemo da će građani Bosne i Hercegovine podržati ovu „Merhametovu“ akciju i pokazati solidarnost prema građanima Sandžaka, kao što su oni pokazali solidarnost sa građanima BiH u najtežim trenucima po našu zemlju – kazao je Vrbanjac.  

Previous Jajce - bosanski kraljevski grad (Video)
Next Ministrica vanjskih poslova sastala se sa umjetnicom Aidom Šehović

You might also like

NAŠI DANI

Radovi i poslije izbora: Počela obnova Trga Sabora bosanskog na Dobrinji

Općine Novi Grad Sarajevo i Istočna Ilidža realiziraju projekat sanacije i obnove trga koji se nalazi na teritoriji dvije lokalne zajednice, a riječ je o Trgu Sabora bosanskog na samoj

NAŠI DANI

Bošković će nastaviti svoju politiku u Stocu, a to mu je omogućio CIK

Predstavnica Inicijative za Stolac Nermina Frenjo rekla je za Patriju kako ne očekuje da će načelnik Stoca Stjepan Bošković promijeniti svoju lošu lokalnu politiku, nakon što je u nedjelju po

SANDŽAK

Ugljanin: Zbog Srebrenice ne priznajemo Vučića

  Lider Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) dr. Sulejman Ugljanin u fokusu je pažnje javnosti regiona nakon što se usprotivio Beogradu i uputio poziv  kosovskom šefu diplomacije Bedxetu Pacoliju da posjeti Novi Pazar,