Nova turistička ponuda Jajca – zip-line preko jednog od najljepših vodopada na svijetu

Nova turistička ponuda Jajca – zip-line preko jednog od najljepših vodopada na svijetu

Subota, 4. juli/srpanj 2020. godine zasigurno će ostati kao veoma značajan datum u turističkoj ponudi grada Jajca. Naime, sutra će biti otvorena jedna od najznačajnijih turističkih atraktivnosti u ovoj sezoni u Jajcu, zip-line kao inovativan način unaprjeđenja turističke ponude.

Zip-line u dužini od 250 metara preko jednog od najljepših vodopada na svijetu, Vodopada rijeke Plive koji je i svojevrsno ušće ove rijeke u rijeku Vrbas, što ovu adrenalinsku atrakciju čini jedinstvenom, jer nigdje nema jedan takav zip-line preko vodopada, posebno što se jajački Vodopad nalazi u centru grada.

Iako je pandemija koronavirusa ostavila traga i na turizam u općini Jajce, turistička ponuda bit će obogaćena jedinstvenim zip-lineom preko Vodopada Plive ukupne dužine 250 metara. Prva etapa ide preko kanjona Vrbasa na vidikovac preko puta Vodopada Plive u dužini od oko 120 metara, a potom s te lokacije preko Vodopada u Gradski park. Inače, ograničenje težine za spust je 110 kilograma. Istina, sajla može izdržati nekoliko tona, ali kočnica ima takvo ograničenje pa se zato morala ograničiti i sama kilaža. 

Projekat su zajednički realizovali Općina Jajce i JU „Agencija za kulturno-historijsku i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca“. Ukupna investicija je vrijedna oko 30.000 KM, a spust preko jednog od najljepših vodopada na svijetu iznosit će 20 KM. 

Otvaranje nove turističke ponude zip-line održat će se u subotu, 4. jula/srpnja na vidikovcu iznad plivskog vodopada, s početkom od 12:00 sati.  

Previous Visoke temperature izmamile su brojne građane da se rashlade na nekom od sarajevskih bazena
Next Pismo podrške: Bosna i Hercegovina i Sandžak su jedno biće!

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Travnički mališani domovini za rođendan poslali najljepše poruke

Svoj doprinos obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine možda najbolje daju najmlađi, jer oni su budućnost ove zemlje, a njihova ljubav prema zemlji je i najiskrenija. Domovini za rođendan mališani

BH RAZGLEDNICA

Proteklog vikenda od otpada očišćeno Malo Plivsko jezero i dio Bjelašnice

Na Svjetski dan zaštite okoliša, koji se obilježava 5. maja, udruženje Ambasadori olimpijskih planina počelo je sa eko akcijom čišćenja bh. planina od otpada, koja će trajati cijelog ljeta, javlja

BH RAZGLEDNICA

Mostar: Skok sa Starog mosta u čast Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Klub skakača u vodu “Mostari“ obilježio je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine tradicionalnim skokom sa Starog mosta, javlja AA. Tradicija je to koja se gaji godinama, a današnji praznik nije