Klanjana dženaza i obavljen ukop devet žrtava srebreničkog genocida (VIDEO)

Klanjana dženaza i obavljen ukop devet žrtava srebreničkog genocida (VIDEO)

U Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, u dolini šehida, završen je ukop još devet žrtava genocida. Devet tabuta prekriveni zelenim pokrovom, ukopani su u svom kaburu.

Pred ukop devet žrtava genocida počinjenog jula 1995. godine u Srebrenici, na Memorijalni kamen u kompleksu Memorijalnog centra Potočari, učesnici komemoracije održane prethodno u bivšoj fabrici akumulatora, položili su cvijeće i odali počast za više od 8.000 žrtava srebreničkog genocida.

Izvor: Agencije

Previous Ispovijest mlade Srebreničanke: Oca sam upoznala preko fotografije (Video)
Next Goražde, odata počast žrtvama genocida u Srebrenici

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Na području Foče otkrivena masovna grobnica

Na području Foče, u mjestu Miljevina-tuneli, otkrivena je masovna grobnica. Još jedna masovna grobnica, koja je krila posmrtne ostatke pet žrtava posljednje agresije, otkrivena je nedaleko Foče, u mjestu Miljevina –

NAŠI DANI

Hutba Reisu-l-uleme u Begovoj džamiji u Sarajevu

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović imamio je danas džumu namaz i održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. MINA u cjelosti prenosi hutbu Reisu-l-uleme: Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, Milostivom, Svemilosnom.

NAŠI DANI

Težak udarac za Trojku. A i HDZ: BiH bez otvaranja pregovora o članstvu u EU

Institucije Evropske unije uopće neće do kraja ove godine ni razgovarati o mogućnosti da se Bosni i Hercegovini odobri početak pregovora o članstvu.  Kako saznaje Politicki.ba, suočena sa značajnim otporom