Neuer uvrijedio našu državu, dobio odgovor od Ćatića: Uvijek će biti Bosna i Hercegovina

Neuer uvrijedio našu državu, dobio odgovor od Ćatića: Uvijek će biti Bosna i Hercegovina

Golman Bayerna i Njemačke Manuel Neuer na odmoru u nama susjednoj Hrvatskoj zapjevao je i neke fašističke pjesme.

“Je li Neuer znao šta pjeva?” pita se najčitaniji njemački i evropski list Bild u tekstu koji je na njegovom portalu objavljen na udarnom mjestu pod naslovom “Zvijezda Bayerna pjeva pjesmu ekstremno desnog benda sklonog skandalima”.

“Pjevanjem na hrvatskom jeziku u tamošnjem beach baru Neuer je izazvao uzbuđenje na Balkanu i na društvenim mrežama. Hrvati ga slave, ali ga Srbi i Bošnjaci žestoko napadaju. Što je toliko eksplozivno u pjesmi koju Neuer pjeva? Pa to što je izvodi u Hrvatskoj poznati, ali u mnogim državama zabranjeni i zloglasni pjevač Thompson. On je pjevajući pjesmu “Jasenovac i Gradiška Stara” slavio zločine ustaša, hrvatskih fašista i nacističkih saveznika u Drugom svjetskom ratu. Na navedenim mjestima bili su koncentracioni logori u kojima su zatočeni, mučeni i ubijani deseci hiljada civila, Srba, Roma i Hrvata… Neuer pak pjeva njegovu pjesmu “Lijepa li si” u kojoj Hrvati svojataju dio Bosne i Hercegovine koji su u krvavom ratu s Bošnjacima sredinom 90-ih pokušali pripojiti Hrvatskoj.”

Njemački Goal.com pod naslovom “Neuer izazvao buru pjesmom skandaloznog hrvatskog banda s fašističkim tendencijama” piše da je slavni golman Bayerna i Njemačke izazvao velike kontroverze pjevanjem pjesme “Lijepa li si”.

“To je domoljubna pjesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao dio Hrvatske navodi ‘Herceg-Bosna’, kako su Hrvati nazvali dio Bosne i Hercegovine od kojeg su tokom rata 90-ih napravili autonomnu oblast koju su željeli pripojiti Hrvatskoj. Hrvati su do ‘Herceg-Bosne’ došli tako da su etnički očistili njen teritorij od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu“, piše Goal.

-Ističe da je pjesma u kojoj se tako nastala Herceg-Bosna slavi kao “srce ponosno” uspješnica “Marka Perkovića Thompsona, koji veliča hrvatski fašizam.

– Isti izvor podsjeća: “Thompson je izazvao kontroverze i prije dvije godine, kada su hrvatski nogometaši njegove pjesme pjevali u svlačionici na SP-u, kao i kada je bio počasni gost reprezentativaca na svečanom dočeku u Zagrebu” – prenosi Index.

Manuel Neuer ne govori hrvatski. Tačka. Je li to dovoljno za objašnjenje zašto kapitena fudbalske reprezentacije Njemačke i FC Bayern koji na odmoru u Dalmaciji pjeva pjesmu benda koji je optužen za veličanje hrvatskog fašizma? To je mnogima dovoljno, da. Jer Manuel, dobar je dečko, simpatičan momak i toliko je toga učinio za nas (Nijemce). Prije otprilike šest godina, kada nas je doveo do svjetske titule.. piše n-tv.de uspoređujući njegov slučaj sa ‘slučajem Ozil’, kada je ovaj fudbaler javno šikaniran zbog fotografije sa turskim predsjednikom.

Od naših sportista u Njemačkoj oglasio se bokser Adnan Ćatić, koji je napisao: ‘Uvijek će se zvati Bosna i Hercegovina! Nijedna pjesma to ne može promijeniti, čak iako je pjeva Manuel Neuer’, poručio je Ćatić.

Hasan Salihamidžić, jedan od čelnika Bayerna, ‘mudro’ šuti.

Previous Vogošća ima najveći porast broja osnovaca u državi, preko 10% u posljednje 4 godine
Next Poznati sportista Novak Đoković u višednevnoj posjeti Visokom - meditira na Bosanskim piramidama

You might also like

NAŠI DANI

OS BiH na poklon dobija dva helekoptera, država kupuje još dva?

Sjedinjene Američke Države ponudile su Bosni i Hercegovini donaciju dva helikoptera za potrebe Oružanih snaga, ali pod dva uslova, saznaje ATV. Izvor iz Ministarstva odbrane tvrdi da će Amerika helikoptere

NAŠI DANI

Istraživanja i analize: Novalićeva vlada je najbolja poslije Dejtona!

  Vlada Federacije BiH, na čelu sa premijerom Fadilom Novalićem, sačinjena od ministara SDA, SBB i HDZ BiH, prema relevantnim podacima do kojih je došao Nezavisni istraživački centar NICK, a

NAŠI DANI

Ugljanin: Status Sandžaka preduslov za rješenje spornih pitanja Bosne i Srbije

  Rješavanje ustavno-pravnog statusa Sandžaka i bošnjačkog naroda je preduslov za trajno rješenje svih spornih pitanja koji opterećuju odnose Bosne i Hercegovine i Srbije, kao i odnose bošnjačkog i srpskog