Poznati sportista Novak Đoković u višednevnoj posjeti Visokom – meditira na Bosanskim piramidama

Poznati sportista Novak Đoković u višednevnoj posjeti Visokom – meditira na Bosanskim piramidama

Poznati sportista i trenutno vodeći teniser na ATP listi Novak Đoković došao je, na poziv osnivača Arheološkog parka: Bosanska piramida Sunca’ dr. Semira Osmanagića u trodnevnu posjetu Bosanskim piramidama, od 13.-15. jula 2020. 

-On će tom prilikom posjetiti većinu arheoloških lokacija i park ‘Ravne 2’ u Visokom, navode iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca.

Đoković je prije dolaska u Visoko kratko boravio u našem glavnom gradu, a u Sarajevo dolazi i nakon posjete Bosanskim piramidama. U Sarajevu bi se trebao vidjeti i s bosanskim teniserom Damirom Džumhurom. Njih dvojica ranije su planirali odigrati meč u Sarajevu u sklopu turnira Adria Tour. Meč je otkazan, kao i turnir – zbog pojave koronavirusa među nekim teniserima, uključujući i Đokovića. Zbog organizacije pomenutog turnira Novak je pretrpio kritike u javnosti – na Balkanu, ali još veće u svijetu.

Novak Đoković dugo je u samom vrhu svjetskog tenisa, po statistikama među 3 najveća ikad. Federer i Nadal još uvijek su neprikosnoveni, ali ne i nedostižni za ovog tenisera iz Srbije s adresom u Monaku.

Humanitarne aktivnosti, teorije zavjere, nacionalizam

Mimo teniskih terena Đoković pažnju na sebe skreće i humanitarnim aktivnostima (nedavno je donirao i za Novi Pazar), a u posljednje vrijeme i nekim alternativnim pogledima na svijet i svojevrsnim teorijama zavjere. Nerijeki su i nacionalistički ispadi ovog vrhunskog sportiste, za koje će mnogi reći da su mu nepotrebni. Bosanska javnost još se sjeća Novakove posjete tzv. Andrićgradu u Višegradu i srbovanju koje je uslijedilo s Kusturicom.

Bokserska legenda Mate Parlov svojevremeno je izjavio: Ne mogu ja biti nacionalista, ja sam svjetski prvak. Novak je ipak odrastao u drugačijem okruženju, u postgenocidnom društvu, tako da je i njegovo ponašanje uvjetovano tim kompleksnim okolnostima.

Previous Neuer uvrijedio našu državu, dobio odgovor od Ćatića: Uvijek će biti Bosna i Hercegovina
Next Predstavljen projekt nove sarajevske žičare

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Malo koja zemlja može se pohvaliti ovim: Rast turizma 12 posto

U periodu januar – oktobar 2019. turisti su ostvarili 1.448.086 posjeta, što je više za 12,0 % i 2.987.903 noćenja, što je više za 10,6 % u odnosu na isti

TURIZAM

Bosnu i Hercegovinu za 11 mjeseci posjetilo oko milion turista

U periodu januar – novembar 2015. turisti su u Bosni i Heregovini ostvarili 966.870 posjeta, što je više za 22,3 posto i 2.029.110 noćenja, što je više za 26,0 posto

TURIZAM

AFAN ABAZOVIĆ, TURISTIČKI VODIČ: VRANICA IMA POSEBNO MJESTO U MOM SRCU!

Afan Abazović, turistički vodič iz Zenice, i ovog ramazana aktivno nastavlja rad na svome jedinstvenom projektu „Šetnja do iftara“. Njegovi sugrađani, njih preko 200, prošle su godine uživali obilazeći nekoliko