Amel Tuka u Konjicu otvorio atletsku stazu po IAAF standardu

Amel Tuka u Konjicu otvorio atletsku stazu po IAAF standardu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar i viceprvak svijeta Amel Tuka u Konjicu je na Gradskom stadionu svečano otvorio uređenu atletsku stazu po IAAF standardu.

“Ukazana mi je velika čast da otvorim atletsku stazu, siguran sam da je ovo tek početak onoga što slijedi”, kazao je Tuka.

Izrazio je nadu da će se razviti u veliku sportska priča u Konjicu i da će se, tu na atletskoj stazi gledati velike svjetske zvijezde.

Ja sam rođen u ovoj zemlji i odrastao. Dokazao sam da možemo napraviti velike stvari i da se možemo nositi sa svima”, kazao je Tuka.

On je poručio djeci i mladima da trebaju vjerovati u sebe i vrijedno raditi, jer će im to sigurno donijeti dobar rezultat.

Atletsku stazu je Tuka proglasio otvorenom nakon simbolične utrke djece i rekreativaca uz svečano prisjećanje vrpce zajedno sa Džahidom Muratbegovićem direktorom PD Igman, te predsjednikom FK Igman Konjic i sa Fadilom Tatarom predstavnikom Općine Konjic koji su ovaj projekt podržali.

Izvor: BHRT

Previous Rade Zoranović i Nusret Aganović o bitkama za Sarajevo: "Nismo imali oružja, samo bosansko srce"
Next Kozarac: Dženaza za ubijene Prijedorčane; otvorena i izložba fotografija satova žrtava pronađenih u masovnim grobnicama

You might also like

SPORT

Slaven Bilić kandidat za selektora Bosne i Hercegovine

Reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek je bez selektora, a stručna komisija i dalje obavlja razgovore s potencijalnim kandidatima. Nakon posljednje kvalifikacijske utakmice u Talinu protiv Estonije spominjao se veliki

SPORT

Džudo: Harun Sadiković osvojio bronzanu medalju na Europa Open u Rimu

  Izvanredan početak nove takmičarske sezone za bosanskohercegovačkog superteškaša Haruna Sadikovića. U veoma jakoj konkurenciji s tri pobjede i jednim porazom Sadiković je stigao do bronzane medalje na Europa Open

SPORT

OK BiH nagradio Lanu Pudar za osvojenu bronzu na SP

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine nagradio Lanu Pudar povodom osvojene bronzane medalje na FINA Svjetskom prvenstvu u Abu Dabiju Predsjednik OK BiH Marijan Kvesić, te potpredsjednici OK BiH prof.dr Milanko