Amel Tuka u Konjicu otvorio atletsku stazu po IAAF standardu

Amel Tuka u Konjicu otvorio atletsku stazu po IAAF standardu

Najbolji bosanskohercegovački atletičar i viceprvak svijeta Amel Tuka u Konjicu je na Gradskom stadionu svečano otvorio uređenu atletsku stazu po IAAF standardu.

“Ukazana mi je velika čast da otvorim atletsku stazu, siguran sam da je ovo tek početak onoga što slijedi”, kazao je Tuka.

Izrazio je nadu da će se razviti u veliku sportska priča u Konjicu i da će se, tu na atletskoj stazi gledati velike svjetske zvijezde.

Ja sam rođen u ovoj zemlji i odrastao. Dokazao sam da možemo napraviti velike stvari i da se možemo nositi sa svima”, kazao je Tuka.

On je poručio djeci i mladima da trebaju vjerovati u sebe i vrijedno raditi, jer će im to sigurno donijeti dobar rezultat.

Atletsku stazu je Tuka proglasio otvorenom nakon simbolične utrke djece i rekreativaca uz svečano prisjećanje vrpce zajedno sa Džahidom Muratbegovićem direktorom PD Igman, te predsjednikom FK Igman Konjic i sa Fadilom Tatarom predstavnikom Općine Konjic koji su ovaj projekt podržali.

Izvor: BHRT

Previous Rade Zoranović i Nusret Aganović o bitkama za Sarajevo: "Nismo imali oružja, samo bosansko srce"
Next Kozarac: Dženaza za ubijene Prijedorčane; otvorena i izložba fotografija satova žrtava pronađenih u masovnim grobnicama

You might also like

SPORT

Oni pobjeđuju: Amel Tuka (VIDEO)

Svijet ga je upoznao u Monte Carlu. Na mitingu Dijamantne lige postao je vlasnik najboljeg rezultata svijeta i rekorder Balkana. U Pekingu je osvojio prvu svjetsku medalju za Bosnu i

SPORT

Bosna je nagradila svog šampiona: Veliki dočeci i novčane nagrade za Amela Tuku

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka obrodovao je ovih dana naciju osvajanjem srebra na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi kada je utrku na 800m završio kao drugi. Veliki je to uspjeh

SPORT

Junak Rome! Džeko: Nadam se plasmanu u finale Lige prvaka

  Nadam se plasmanu u finale Lige prvaka, istakao je Edin Džeko, napadač i najbolji fudbaler Rome u sinoćnjem senzacionalnom trijumfu nad Barcelonom (3:0) i plasmanu u polufinale najeminentnijeg UEFA-inog