Ljubav prema sportu jača je od svih nesuglasica (Video)

Ljubav prema sportu jača je od svih nesuglasica (Video)

Općepoznata je činjenica da sport jača tijelo. No, gradi i jača međuljudske odnose. Jednu takvu priču FTV donosi donosi iz općine Prozor/Rama.

Početak druženja Monike i Medine nije bio bajkovit, ali je u konačnici takvo postalo zahvaljujući odbojci, te su zajedno u toj maloj hercegovačkoj općini pokrenule odbojkašku ljetnu školu.

Sada se s osmijehom prisjećaju prvih susreta jer je jedan od njih skoro završio tučom. Monikinim dolaskom u Odbojkaški klub „Makljen“, u kojem je Medina već trenirala, polako se sve počinje mijenjati. Nabolje.

– Družile smo se samo zato što moramo igrati zajedno. U međuvremenu, kako smo išle zajedno po utakmicama, jednostavno je počelo druženje, zajedničke aktivnosti i dan danas smo ekstra prijateljice, stalno se družimo – priča Medina Muminović.

Monika je srednju školu završila ove godine u Prozoru/Rami, a Medina je treći razred Sarajevske medrese. 

Više u videoprilogu…

Previous Baku: Isporuka oružja Armeniji od strane Srbije neprijateljski potez prema Azerbejdžanu
Next Selo Šahbegovići – jedinstven kulturno-historijski spomenik u blizini Sarajeva

You might also like

SPORT

Šestogodišnji Ismail Zulfić: Od dječaka koji se bojao plivanja do osvajača zlatne medalje

Šestogodišnji Ismail Zulfić iz Zenice, dječak rođen bez ruku, ne prestaje da oduševljava sve u regiji i šire. Ovaj hrabri dječak je prije nekoliko dana na Devetom regionalnom prvenstvu Hrvatske

ŽIVOT

Bivši član Predsjedništva: Bavim se poljoprivredom, imam voćke, golubove..

Podigao voćnjak autohtonih sorti jabuka šarenike, cvjetače, zelenike, petrovače… Bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i jedan od osnivača Stranke za BiH Beriz Belkić u potpunosti se prije pet godina

ŽIVOT

Porodica sa sjevera Njemačke skrasila se u dolini Bosne – već su kupili kuću i registrovali firmu

3. novembra 2023.godine, općinski načelnik Žepča Mato Zovko je u posjetu primio porodicu Schlimper, koja se prije 4 mjeseca iz Lauenbrück-a pored Hamburga doselila u Žepče u Bosni i Hercegovini.