Lorens Listo: Klub skakača iz Mostara na UNESCO-voj listi?

Lorens Listo: Klub skakača iz Mostara na UNESCO-voj listi?

U nedjelju 26. jula s početkom u 16 sati počinju 454. tradicionalni skokovi sa Staroga mosta u Mostaru. To je bio povod razgovora sa najboljim i najtrofejnijim skakačem Lorensom Listom koji iza sebe ima trinaest osvojenih titula i član Organizacionog odbora skokova sa Staroga mosta u Mostaru.

„Ove godine skokovi će se održati u drugačijim okolnostima. Na otvorenom će moći prisustvovati samo 300 posjetilaca koji bi trebali ranije doći“, pojašnjava Listo. Otkrio je i to da je Klub skakača pokrenuo inicijativu da se skokovi sa starog mosta uvrste na UNESCO-vu listu kulturne baštine čime bi bili prvi skakački klub u svijetu koji se našao na toj listi.    

O legendi skokova Emiru Baliću, kao i o pokretanju škole skokova za mlade pogledajte u videu TVSA.

Previous Presude za genocid: Za Prijedor izrečena još ‘95; pored Srebrenice dokazan je u još nekoliko općina
Next Premijer Novalić u stabilnom stanju

You might also like

SPORT

Rusi su pokazali nepoštovanje s onim gafom u vezi himne, to nas je dodatno motivisalo

Odavno se nije desilo da neki sportista tako brzo, praktično preko noći, postane novi ljubimac Bosanaca i Hercegovaca. Tačnije – sportistkinja. Djevojci pod imenom Jonquel Jones to je pošlo za rukom. Naturalizovana

SPORT

Naši odbojkaši u finalu Evropskog prvenstva!

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirale se u finale kontinentalnog takmičenja nakon današnje pobjede nad Ukrajinom. Naši zlatni odbojkaši u lovu su na svoju desetu titulu prvaka Evrope.

SPORT

Čak 15 Zmajeva igra u ligama petice

Selektor Mehmed Baždarević je na jučerašnjem obraćanju medijima obznanio spisak igrača na koje će računati u utakmica protiv reprezentacija Andore i Austrije, koje su na rasporedu krajem ovoga mjeseca. Na