Lorens Listo: Klub skakača iz Mostara na UNESCO-voj listi?

Lorens Listo: Klub skakača iz Mostara na UNESCO-voj listi?

U nedjelju 26. jula s početkom u 16 sati počinju 454. tradicionalni skokovi sa Staroga mosta u Mostaru. To je bio povod razgovora sa najboljim i najtrofejnijim skakačem Lorensom Listom koji iza sebe ima trinaest osvojenih titula i član Organizacionog odbora skokova sa Staroga mosta u Mostaru.

„Ove godine skokovi će se održati u drugačijim okolnostima. Na otvorenom će moći prisustvovati samo 300 posjetilaca koji bi trebali ranije doći“, pojašnjava Listo. Otkrio je i to da je Klub skakača pokrenuo inicijativu da se skokovi sa starog mosta uvrste na UNESCO-vu listu kulturne baštine čime bi bili prvi skakački klub u svijetu koji se našao na toj listi.    

O legendi skokova Emiru Baliću, kao i o pokretanju škole skokova za mlade pogledajte u videu TVSA.

Previous Presude za genocid: Za Prijedor izrečena još ‘95; pored Srebrenice dokazan je u još nekoliko općina
Next Premijer Novalić u stabilnom stanju

You might also like

SPORT

Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U-21, Ljubljana – 31 medalja za bosanske karatiste

U periodu od 17 do 19.11.2023.godine u Ljubljani održalo se Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U-21. Delegacija Karate saveza Bosne i Hercegovine brojala je na ovom prvenstvu 165 članova.

SPORT

Sarajevo i Barcelona 2030: Karić razgovarala sa predstavnicima OKBiH

Dva olimpijska i pobratimska grada, Barcelona i Sarajevo, započela su ozbiljne pripreme moguće kandidature za Zimske olimpijske igre 2030. Uz uspješnu organizaciju ZOI ’84 i sa bogatom olimpijskom kulturom i

SPORT

U prvom kolu US Opena Džumhur protiv zemljaka Tomića koji nastupa za Australiju

Na ceremoniji u New Yorku je danas održan žrijeb za US Open koji se igra narednog mjeseca. Žrijebom je odlučeno da se bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur sastaje sa Australcem Bernardom Tomićem.