Mostar: Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici 454. skokova sa Starog mosta

Mostar: Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici 454. skokova sa Starog mosta

Vedad Bašić i Igor Kazić pobjednici su 454. skokova sa Starog mosta u Mostaru, javlja Anadolu Agency.

Bašić je u kategoriji skokova na glavu trijumfovao sa maksimalnim brojem bodova, baš kao i Delić u skokovima na noge, ostavivši iza sebe zahvaljujući većem startnom broju Admira Delića i Kenana Juklu koji su imali jednak broj bodova.

Drugoplasirani u kategoriji skokova na glavu bio je Danko Dangubić, a trećeplasirani Mustafa Šarić. Nagrađen je, također, i najmlađi učesnik Harun Bajgorić. Današnji trijumf za Bašića je prvi u karijeri koja traje 20 godina.

“Zadovoljan sam, jer sam ostvario san koji sanjaju svi Mostarci. Trudio sam se i nakon dvije decenije napokon dočekao. Bilo je neobično zbog korone, a nadam se da ćemo i to pobijediti. Ne znam hoću li skakati naredne godine. Imam 40 godina i dobro ću razmisliti“, izjavio je Bašić.

Kazić je pobijedio treći put uzastopno, te ukupno osmi put otkako učestvuje na skokovima.

“Nadam se da ovogodišnji nije i moj posljednji trijumf. Bila je jaka konkurencija, vidjeli ste da je još pet skakača imalo sve desetke nakon prve serije, kao i da su u drugoj svi skočili dobro. Nijanse su odlučile. Za mene su svi pobjednici“, rekao je Kazić.

Ovogodišnjim skokovima prisustvovalo je znatno manje gledalaca nego ranijih godina, a razlog su mjere izdate od strane nadležnih štabova s ciljem suzbijanja pandemije koronavirusa.

Specijalni gost ovog puta bio je dugogodišnji fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Emir Spahić, a dio organizacije je preuzeo prošlogodišnji pobjednik Lorens Listo, koji je prije godinu ozvaničio kraj karijere.

Organizaciju skokova ove godine osim dugogodišnjih prijatelja i sponzora pomogla je i mostarska dijaspora koja je prikupila i poslala značajan novčani iznos.

Previous Obnavlja se kompleks Muška voda kod Kladnja (Video)
Next Bosanski proizvođač BIO proizvoda od meda ‘Ecomedico’ se sprema za izvoz u EU i region

You might also like

SPORT

Davis Cup: Sutra u zeničkoj Areni počinje duel Bosne i Hercegovine i Poljske

Teniske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Poljske sastaju se od 3.do 5.februara u Zenici u okviru prvog kola prve grupe Euroafričke (E/A) zone Davis Cup-a. Bit će to prvi međusobni

SPORT

Samardžić osvojila bronzu, Cerić 5. na Judo Grand Prix turniru u Austriji

Nakon kolosalnog uspjeha izvanredne Aleksandre Samardžć, 3.mjesto/bronzana medalja/, danas na istom takmičenju, Larisa Ceric plasirala se na 5. mjesto. Našoj najboljoj sportašici malo je nedostajalo do bronzane medalje. Ipak, ovaj

SPORT

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum (VIDEO)

  Stručni štab seniorske nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa selektorom Robertom Prosinečkim, predstavljen je danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici. Nogometna reprezentacija Bosne i