Prevent niže uspjehe: Prva jedrilica na el. pogon iz Solina, Top dobavljač za Aston Martin iz Srebrenice…

Prevent niže uspjehe: Prva jedrilica na el. pogon iz Solina, Top dobavljač za Aston Martin iz Srebrenice…

Iz bosanske kompanije Prevent Group CEE posljednjih dana stižu lijepe vijesti.

Objavili su da je njihova članica Prevent Components u Srebrenici prepoznata kao Top dobavljač na projektu Aston Martin.

Početak rada Prevent Componentsa 2013. je bio obilježen izvanrednom saradnjom sa BMW-om koji je preko 1,0 mio komada ručnih kočnica, proizvedenih u Prevent Componentsu, ugrađivao u svoja vozila.

Fotografija korisnika/ce Prevent Group CEE.

Sedam godina poslije možemo zaključiti da investicija u podružnicu u Srebrenici nije samo opravdala očekivanja već je i premašila sve optimistične prognoze. Dokaz za navedeno je posljednja saradnja sa Aston Martin-om i sedmična isporuka preko stotinu setova za najnoviji SUV model DBX. Prema riječima predstavnika Aston Martina, Prevent Components se istakao kao trenutno najbolji dobavljač na ovom modelu, a na osnovu kvalitete i predanost koju pokazuje tim naših kolega u Srebrenici i Goraždu.

Pohvalili su se i jedrilicom Salona, prvom na električni pogon. Jedrilice se proizvode u njihovoj firmi u Solinu u Dalmaciji.

Naša prva Salona na električni pogon je zaplovila u okean! Pratimo je do Amerike 😎

Gepostet von Prevent Group CEE am Samstag, 25. Juli 2020

Izrazili su zadovoljstvo i da je uz ekskluzivni brend Alexander McQueen, još jedan poznati proizvođač obuće Golden Goose potvrdio nastavak i proširenje saradnje na proizvodnji unikatne kolekcije ženske sportske obuće.

-Saradnja sa ovakvim premium brendovima potvrda su kvaliteta i mogućnosti naše članice Prevent Step da odgovori na visoke standarde modne industrije i nastavi razvijati industriju obuće u Bosni i Hercegovini, ističu iz ove uspješne grupacije.

Previous Volkswagen bio spreman angažovati Schrödera i Putina u obračunu s Preventom
Next Prije 27 godina život za odbranu domovine dao je heroj Enver Šehović

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Tvornici BNT Novi Travnik 300.000 KM za razvojne projekte – BNT razvija minobacač dugog dometa

Federalna Vlada donijela je odluku o izboru korisnika za raspodjelu preostalog dijela grant-sredstava utvrđenih ovogodišnjim budžetom FBiH federalnom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije na stavci kapitalnih transfera javnim preduzećima i

Ekonomija/Biznis

FLYBOSNIA naručuje dodatne avione; do 2023. planiraju flotu od osam aviona

  Iz aviokompanije FLYBOSNIA  objavljuju da je ta kompanija potpisala pismo namjere za dodatna tri aviona  Airbus A319, koji će se postepeno isporučivati u narednim kvartalima. Ovi avioni će omogućiti

MADE IN BOSNIA-387

BBC objavio tekst o čuvenoj bosanskoj poslastici

  Ljudi nisu došli na ovaj svijet da bi bili sami, niti da sami prave deserte. Ovako počinje tekst kojeg je objavio BBC, a potpisuje ga Lidija Pisker – prenosi