Prevent niže uspjehe: Prva jedrilica na el. pogon iz Solina, Top dobavljač za Aston Martin iz Srebrenice…

Prevent niže uspjehe: Prva jedrilica na el. pogon iz Solina, Top dobavljač za Aston Martin iz Srebrenice…

Iz bosanske kompanije Prevent Group CEE posljednjih dana stižu lijepe vijesti.

Objavili su da je njihova članica Prevent Components u Srebrenici prepoznata kao Top dobavljač na projektu Aston Martin.

Početak rada Prevent Componentsa 2013. je bio obilježen izvanrednom saradnjom sa BMW-om koji je preko 1,0 mio komada ručnih kočnica, proizvedenih u Prevent Componentsu, ugrađivao u svoja vozila.

Fotografija korisnika/ce Prevent Group CEE.

Sedam godina poslije možemo zaključiti da investicija u podružnicu u Srebrenici nije samo opravdala očekivanja već je i premašila sve optimistične prognoze. Dokaz za navedeno je posljednja saradnja sa Aston Martin-om i sedmična isporuka preko stotinu setova za najnoviji SUV model DBX. Prema riječima predstavnika Aston Martina, Prevent Components se istakao kao trenutno najbolji dobavljač na ovom modelu, a na osnovu kvalitete i predanost koju pokazuje tim naših kolega u Srebrenici i Goraždu.

Pohvalili su se i jedrilicom Salona, prvom na električni pogon. Jedrilice se proizvode u njihovoj firmi u Solinu u Dalmaciji.

Naša prva Salona na električni pogon je zaplovila u okean! Pratimo je do Amerike 😎

Gepostet von Prevent Group CEE am Samstag, 25. Juli 2020

Izrazili su zadovoljstvo i da je uz ekskluzivni brend Alexander McQueen, još jedan poznati proizvođač obuće Golden Goose potvrdio nastavak i proširenje saradnje na proizvodnji unikatne kolekcije ženske sportske obuće.

-Saradnja sa ovakvim premium brendovima potvrda su kvaliteta i mogućnosti naše članice Prevent Step da odgovori na visoke standarde modne industrije i nastavi razvijati industriju obuće u Bosni i Hercegovini, ističu iz ove uspješne grupacije.

Previous Volkswagen bio spreman angažovati Schrödera i Putina u obračunu s Preventom
Next Prije 27 godina život za odbranu domovine dao je heroj Enver Šehović

You might also like

Ekonomija/Biznis

10. nastup kompanija iz naše zemlje na sajmu u Kelnu – mnogi oduševljeni bosanskim namještajem

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je 10. jubilarni nastup kompanija iz Bosne i Hercegovine na prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja Imm Cologne 2020, koji se održava od 13. do 19. januara

Ekonomija/Biznis

KS – Više od milion maraka za razvoj subjekata male privrede

Ministar privrede Kantona Sarajevo Haris Bašić potpisao je danas ugovore o dodjeli poticajnih grant sredstava za razvoj subjekata male privrede u 2019. godini sa 60 korisnika, koji su ispunili uvjete

Ekonomija/Biznis

Zenička tržnica puna je kupaca i prodavača

Uprkos visokim cijenama, zenička tržnica puna je kupaca i prodavača voća i povrća. Za domaće proizvode potrebno je izdvojiti više novca. No, nakon kupljenog proizvoda, naročito je važno njegovo zbrinjavanje