Bosanci su srčani i strašni ratnici – da su imali 10% naoružanja kao Srbi ili Hrvati, završili bi rat u svoju korist u maju ’92.

Bosanci su srčani i strašni ratnici – da su imali 10% naoružanja kao Srbi ili Hrvati, završili bi rat u svoju korist u maju ’92.

Zanimljiv komentar na platformi YouTube ostavio je komentator pod pseudonimom Savo Ras Popović (ime crnogorskog oficira i ustanika protiv srpske aneksije CG iz 1918.). On se predstavio kao pravoslavni Crnogorac koji je dobrovoljno učestvovao u agresiji na Bosnu.

Snimak MMA borbe između Ivana Erslana i Jusufa Hajrovića u sekciji komentara otišao je u nesportskom smjeru, ništa neobično u današnjem svijetu. Počelo je komentarom:

Gdje ovog Jusufa iskopaše?! Svaka ulica u Bosni ili Hrvatskoj ima boljeg borca od njega. Uslijedio je odgovor ‘Ivana Perišića’ (ne mislimo da je to poznati hrvatski fudbaler) i komentar:

Muslimani su samo jaki 5 na jedan … to ti oni od malena uče … bilo to ovdje u Njemačkoj ili u BiH.

Na ovaj komentar šovinizma uslijedio je odgovor, nama u Bosni i Hercegovini posebno zanimljiv:

Ja sam se ’92 i ’93 kao dobrovoljac borio u Bosni protiv muslimana tj Bosanaca i mogu ti samo reći da nisi uopšte u pravu. Da su oni imali 10% naoružanja kao Srbi (ja sam pravoslavni Crnogorac) ili Hrvati završili bi rat u svoju korist u Maju ’92. Bosanci su srčani i strašni ratnici. Druga stvar je što država BiH ne ulaže u razvoj sporta – napisao je gorepomenuti dobrovoljac iz Crne Gore.

Poznato je kako je tokom srpsko-crnogorske agresije 1992-1995. te hrvatskog UZP-a u međuvremenu postojao embargo na uvoz oružja. Izvjesno je kako je bio namijenjen nestanak državi Bosni i Hercegovini, kao i Bošnjacima – nad kojima je počinjen genocid.

Ali malobrojni narod velikog srca nije pokleknuo. Organizovan u Armiju Republike Bosne i Hercegovine, jedinu legalnu i legitimnu vojsku na teritoriji naše države, suprotstavio se naizgled moćnim napadačima. I desilo se čudo – čudo bosanskog otpora!

Previous Vojvodina: Sremski Karlovci u 17. vijeku - svi stanovnici Bošnjaci!
Next Bruka zvana Vulin: Kako je ratni huškač postao počasni pilot

You might also like

OTPOR BOSNE

Sarajevo: Obilježena 30. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Porodice poginulih i veterani Prve brigade policije Stari Grad Sarajevo danas su obilježili 30. godišnjicu postrojavanja pripadnika ove brigade, te su učenjem Fatihe, minutom šutnje i polaganjem cvijeća odali počast

RIJEČ

Poput rata u Bosni i Hercegovini, Palestincima odobre prolaz pa ih napadnu

Tobi Kadman, stručnjak za međunarodno pravo, kaže da Izrael, kao okupaciona snaga, ima obaveze koje mora ispuniti. Tobi Kadman, stručnjak za međunarodno pravo, kaže da Izael, kao okupaciona snaga, ima

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Zločinac iz Srebrenice Miroslav Baljak predaje etiku i ljudska prava u Tuzli!

Miroslav Baljak sin Branka, rođen 6.11.1970. godine u Travniku. Dekan je Fakulteta političkih nauka Evropskog univerziteta Kallos u Tuzli. Studente podučava pravnoj etici i ljudskim pravima. Isti čovjek nalazi se na