Kampanja Hrana Gurmana stavlja kvalitetnu domaću hranu na mapu

Kampanja Hrana Gurmana stavlja kvalitetnu domaću hranu na mapu

Kampanja Hrana Gurmana, koju provodi Sweden/USAID FARMA II projekt, objavila je online mapu mikro, malih i srednjih proizvođača gurmanskih delicija, te trgovina i restorana koji ih nude.

Kampanja Hrana Gurmana objavila je danas online mapu na kojoj se nalaze mikro, mali i srednji proizvođači visokokvalitetne hrane iz sektora voća i povrća, mljekarstva, peradarstva, meda, ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskog voća i gljiva. Mapa nadalje uključuje delikatesne radnje kao i restorane koji u svojoj kuhinji koriste domaću gurmansku hranu.

Cilj ove interaktivne online mape je povezati ljubitelje gurmanske hrane s njenim proizvođačima i olakšati pretraživanje omiljenih vrsta proizvoda u različitim dijelovima zemlje.

Online mapa „Hrana Gurmana“ sastavni je dio kampanje te pruža osnovne informacije o svakom promovisanom proizvođaču hrane i kozmetike, opis njihovih proizvoda i kontakt informacije, te listu trgovina u kojima ih je moguće kupiti ili naručiti.

Na mapi se trenutno nalazi više od 80 proizvođača i 30 trgovina i restorana, a mapa će se kontinuirano ažurirati tokom kampanje.

Previous Mostar: Uređena plaža Salakovac
Next Drago Pilsel o Milanovićevom odlikovanju Jelića: ‘Posrnuće u ponor moralne katastrofe’

You might also like

Ekonomija/Biznis

Jerlagić: Neka se Energetska zajednica malo bavi Poljskom, a ne nama, Blok 7 je projekat koji treba Bosni i Hercegovini

Izgradnja Bloka 7 Termoelektrane Tuzla trebala je biti jedna od najvećih poslijeratnih investicija u Bosni i Hercegovini, ali već godinama tapka u mjestu. Procjene su da bi kompletan posao, koji

Ekonomija/Biznis

Talgo vozovi pun pogodak

  Uvođenjem talgo garnitura “Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine” bilježe povećanje broja putnika te su u prošloj godini u odnosu na 2017. godinu imale 58.368 prevezenih putnika više na svim

Ekonomija/Biznis

Turci potvrdili – ulažu 4,2 milijarde eura na Vlašiću! Žele graditi aerodrom, golf terene…

Istina je, ulažemo milijarde na Vlašiću, za ATV je potvrdila dr Ebru Guersan predsjednik “Heritedž Turka”, konzorcijuma iz Turske koja u izgradnju Eko zone Korićani-Vlašić planira da uloži vrtoglavih 4,2