Kampanja Hrana Gurmana stavlja kvalitetnu domaću hranu na mapu

Kampanja Hrana Gurmana stavlja kvalitetnu domaću hranu na mapu

Kampanja Hrana Gurmana, koju provodi Sweden/USAID FARMA II projekt, objavila je online mapu mikro, malih i srednjih proizvođača gurmanskih delicija, te trgovina i restorana koji ih nude.

Kampanja Hrana Gurmana objavila je danas online mapu na kojoj se nalaze mikro, mali i srednji proizvođači visokokvalitetne hrane iz sektora voća i povrća, mljekarstva, peradarstva, meda, ljekovitog i aromatičnog bilja, šumskog voća i gljiva. Mapa nadalje uključuje delikatesne radnje kao i restorane koji u svojoj kuhinji koriste domaću gurmansku hranu.

Cilj ove interaktivne online mape je povezati ljubitelje gurmanske hrane s njenim proizvođačima i olakšati pretraživanje omiljenih vrsta proizvoda u različitim dijelovima zemlje.

Online mapa „Hrana Gurmana“ sastavni je dio kampanje te pruža osnovne informacije o svakom promovisanom proizvođaču hrane i kozmetike, opis njihovih proizvoda i kontakt informacije, te listu trgovina u kojima ih je moguće kupiti ili naručiti.

Na mapi se trenutno nalazi više od 80 proizvođača i 30 trgovina i restorana, a mapa će se kontinuirano ažurirati tokom kampanje.

Previous Mostar: Uređena plaža Salakovac
Next Drago Pilsel o Milanovićevom odlikovanju Jelića: ‘Posrnuće u ponor moralne katastrofe’

You might also like

NASLIJEĐE

BBC objavio tekst o čuvenoj bosanskoj poslastici

  Ljudi nisu došli na ovaj svijet da bi bili sami, niti da sami prave deserte. Ovako počinje tekst kojeg je objavio BBC, a potpisuje ga Lidija Pisker – prenosi

MADE IN BOSNIA-387

Leila Šeta: Uspjeti u Bosni je lakše, vani ste uvijek stranac

Leila Šeta i Emina Ćatić iz kompanije FOODISH, pobjednice 5. emisije SBF Start-up Challenge  „Uspjeti u Bosni i Hercegovini je puno lakše, nego negdje vani. Ovdje ste svoji na svom

MADE IN BOSNIA-387

Oboren Guinnessov rekord u pravljenju Begove čorbe

U Sarajevu oboren Guinnessov rekord u pravljenju najvećeg jela od piletine na svijetu. Pobijedila je “begova čorba”, bosanski inat i gurmani – riječi su predsjednika Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine