Dobra knjiga kroz biblioteku Dobri Bošnjani odaje priznanje i počast našim književnicima

Dobra knjiga kroz biblioteku Dobri Bošnjani odaje priznanje i počast našim književnicima

-Mali je broj naroda u svijetu koji imaju tako mnogo pojedinaca čija ostavština nadilazi okvire prosječne ljudske egzistencije i zavređuju nužno pamćenje, a da ih u isto vrijeme prati tako mali broj knjiga. Svjesni ovog fenomena, u izdavačkoj kući Dobra knjiga pokrenuli smo zasebnu biblioteku koja odaje priznanje i počast kolosima našeg književnog, vjerskog, društvenog i duhovnog života. Tako je nastala biblioteka Dobri Bošnjani.

Svaka od knjiga što ulaze u sastav biblioteke Dobri Bošnjani predstavlja jednog istaknutog Bošnjaka, njegov životni put i sačuvana djela, nudeći uvid u tekstove i djela naših prominentnih intelektualaca, navode iz ove izdavačke kuće.

Mali je broj naroda u svijetu koji imaju tako mnogo pojedinaca čija ostavština nadilazi okvire prosječne ljudske…

Gepostet von Dobra Knjiga am Donnerstag, 6. August 2020
Previous Građani Foče na novim protestima protiv izgradnje malih hidroelektrana
Next Pokrenuta akcija obnove Mejdana

You might also like

KNJIŽEVNOST

BOŠNJAČKI HOMER: Stoljeće i po od rođenja epskog pjesnika Avde Međedovića

Svojih vrijednosti tek se sjetimo kad nam neko skrene pažnju na njih. Sa njima se u svom povijesno-kulturnom hodu nismo posebno dičili niti hvalisali, odnosno nismo ih iznosili navidjelo javnosti.

KNJIŽEVNOST

Edhem Mulabdić: Bajram

Gluho je doba. U dolinici, gdje su se stisnule varoške kućice, bila gusta tama pa bi rekao gledajući ozgor s vite Hridine da tu u toj mračnoj jami nema ni

HISTORIJA

400 godina od smrti Hasana Kafije Pruščaka

U 2015. se navršava 400 godina od smrti Hasana Kafije Pruščaka, za kojeg mnogi tvrde da je bio najveći bošnjački mislilac 16. stoljeća, ali i jedna od najpoznatijih ličnosti iz