Tuzla: Od stare upravne zgrade TTU do modernog luksuznog hotela

Tuzla: Od stare upravne zgrade TTU do modernog luksuznog hotela

Na mjestu upravne zgrade nekadašnje TTU Tuzla (Tvornica transportnih uređaja Tuzla), na istoj površini i spratnosti nalazi se moderno uređen Hotel Salis.

Adaptacija zgrade, koja je u vlasništvu Tuzla-Remonta, članice Bingo grupacije, trajala je od kraja 2019. godine do maja 2020. godine. Zbog situacije sa pandemijom, hotel nisu otvorili odmah po završetku radova.

“Hotel ima šest etaža: suteren, prizemlje i četiri sprata sa 56 smještajnih jedinica. U ponudi je 48 dvokrevetnih soba i osam apartmana. Kako bismo posjetiocima što bolje približili istorijat industrije Tuzle, svaku sobu smo dekorisali tapetama sa motivima stare fabrike soli, koje smo preuzeli iz Muzeja Solane. Osim restorana sa 88 mjesta i dijelom caffe-bara sa 20 mjesta, u prvoj fazi izgradnje neće biti dodatnih sadržaja. U narednom periodu ćemo raditi na pratećim sadržajima hotela (kongresna i banket sala). Ugodan i moderan ambijent u sobama i restoranu, kombinacija domaće i međunarodne kuhinje, te veoma prihvatljive cijene, zadovoljit će svakog turistu ili poslovnog putnika“, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

Hotel 'Salis' u Tuzli otvorio svoja vrata, spreman za doček gostiju

Vrpcu su presjekli Ajla Ramadanović, menadžerica hotela i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, koji je istakao kako je ponosan na kompaniju Bingo: „Ponosan sam jer je sjedište kompanije Bingo u Tuzli, jer je to kompanija koja ima više od 8.000 uposlenih. Ovo je još jedan poklon u novijoj istoriji Tuzle i našem strateškom pravcu razvoja turizma. Posebno mi je zadovoljstvo što kompanija Bingo poklanja Tuzli ovako dragocjen ugostiteljski objekat, najmoderniji hotel. Tuzla je prije pandemije imala problem sa smještajnim kapacitetima, tako da su objekti ove vrste dragocjeni za naš grad koji je sada u ekspanziji razvoja, bez obzira na epidemiju koronavirusa. Stižu nam jako važne, velike investicije, veliki broj stranih investitora će boraviti u Tuzli.“.

Hotel „Salis“  (lat. Salis – so) ime je dobio po najvećem tuzlanskom obilježju- soli. Savremeni dizajn dobiven kombinacijom stilova i modernih materijala, prirodna hladovina starih, visokih stabala, te kvalitetna gradnja, pružit će potrebnu udobnost i mir svakom gostu i opravdati četiri zvjezdice.

Od stare upravne zgrade TTU do modernog luksuznog hotela bilo je potrebno manje od 6 mjeseci, a na projektu su radile isključivo domaće kompanije.

Iz kompanije Bingo, koja osim u maloprodaju, proizvodnju i poljoprivredu, sada ulaže i u turizam, ističu da se nadaju gostima, koje bi mogle dovesti i najavljene investicije u Tuzlanskom kantonu.

(Akta/MiruhBosne)

Previous Državni Institut za mjeriteljstvo: Respiratori će biti upisani u Registar i proslijeđeni bolnicama
Next Tuzla iz zraka (VIDEO)

You might also like

TURIZAM

Sarajevom i SFF-om oduševljeni brojni turisti iz cijelog svijeta: ”Ovo je lijep grad i zemlja”

Dobra atmosfera, prepune ulice i mnogo događaja obilježili su sedmicu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.  Sarajevo Film Festival (SFF) i ove godine je donio sjajnu atmosferu u Sarajevo, ali

TURIZAM

Na Bjelašnici niče novo apartmansko naselje ‘Srebrna lisica’ (Foto)

U okviru urbanističkog projekta Bjelašnica II u narednoj zimskoj sezoni Bjelašnica će biti bogatija za nove sadržaje. Radi se o novom apartmanskom naselju “Srebrena lisica” gdje se sa građevinskim radovima ulazi u

TURIZAM

Sarajevo nezaobilazno na turističkoj karti svijeta

Nakon rata i troipogodišnje opsade Sarajevo je danas, nakon četvrt stoljeća nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ponovo svrstano među najpoželjnije evropske turističke destinacije. Mnogi su poslije ratnih razaranja kročili u njega