Otvoren 26. Sarajevo Film Festival – prvi put ‘online’

Otvoren 26. Sarajevo Film Festival – prvi put ‘online’

Svjetskom premijerom novog filma bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice, KONCENTRIŠI SE, BABA, otvoren je 26. Sarajevo Film Festival. Festival je zabilježio novi rekord: svjetsku premijeru ovog filma u prva dva sata prikazivanja na festivalskoj online platformi ondemand.sff.ba gledalo je skoro 14.000 ljudi u 42 zemlje.

Film će biti dostupan i sljedećih sedam dana na ovoj platformi u cijelom svijetu. Dio članova filmske ekipe, uoči projekcije, simbolično se fotografisao na crvenom tepihu ispred sarajevskog Narodnog pozorišta. 

Svi programi Sarajevo Film Festivala, kao i film KONCENTRIŠI SE, BABA prikazuju se na online platformi ondemand.sff.ba.

Prije svjetske premijere filma KONCENTRIŠI SE, BABA, publiku je videoporukom pozdravio i poželio joj dobrodošlicu na online izdanje festivala Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. 

Ceremoniju otvarenja vodila je bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, čime je nastavljena tradicija da Sarajevo Film Festival otvaraju mladi i prespektivni bosanskohercegovački glumci i glumice.

Počasno Srce Sarajeva Madsu Mikkelsenu

Danski glumac Mads Mikkelsen dobitnik je nagrade Počasno Srce Sarajeva 26. Sarajevo Film Festivala. Nagrada se dodjeljuje za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Tokom festivala Mikkelsen će održati Masterclass koji će festivalska publika biti u prilici pogledati online, na platformi ondemand.sff.ba.

Previous Tuzla iz zraka (VIDEO)
Next Psihijatar UKC Tuzla Mevludin Hasanović o pandemiji: Poštovati struku, ostaviti se teorija zavjera i nadriljekara

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Sting stigao u Sarajevo, sutra rođendanski koncert u Zetri

Sting je danas prije podne sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Svjetska pop zvijezda je doputovala iz Rumunije privatnim avionom sa svojim bendom, gdje je održao posljednji koncert pred dugo očekivani

KULTURA I UMJETNOST

Njemačka novinarka: Sarajevu bi na kulturnoj sceni pozavidjeli mnogi gradovi

Njemačka novinarka Christiane Hoffmans koja piše za magazin Blau i die Welt ovih dana boravi u Sarajevu s namjerom da istraži kulturnu scenu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. „Moj dojam o kulturnoj sceni ovdje je

KULTURA I UMJETNOST

Cazin: Izložba ‘Bosna u vrijeme Kulina bana’

Sa zadovoljstvom najavljujemo da će kao rezultat uspješne saradnje JU „Kulturni centar“ Cazin i Arhiva FBiH biti organizirana vrlo značajna i poučna izložba pod nazivom „Bosna u vrijeme Kulina bana“,