Bespovratna sredstva Općine Jajce: Četrnaest mladih pokrenuće vlastite biznise

Bespovratna sredstva Općine Jajce: Četrnaest mladih pokrenuće vlastite biznise

Općina Jajce potpisala je Ugovore sa četrnaest mladih iz Jajca o dodjeli bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih iz budžeta Općine Jajce za 2020. godinu.  

Općina Jajce za najbolje poslovne ideje mladih u 2020. godini izvojila je 100.000 KM bespovratnih sredstava namijenjih poticaju zapošljavanja mladih, a četrnaest mladih pokrenuće vlastite biznise. Bespovratna sredstva u vidu finansijske pomoći namijenjena su za pokretanje biznisa, a realizacija projekta podrazumjeva period od dvanaest mjeseci. 

Proizvodnja kolača u kućnoj radinosti, pokretanje građevinskog obrta, obrada kamena, proizvodnja PVC stolarije, komercijalno poljoprivredno gazdinstvo, slastičarna, studio za masažu, otvaranje frizerskog salona poslovne su ideje mladih Jajčana koje će biti realizovane u narednom periodu.  

Ugovore sa mladima potpisao je Načelnik Općine Jajce Edin Hozan. Čestitajući mladima na odvažnosti da pokrenu vlastiti biznis i na taj način osiguraju egzistenciju za svoju porodicu Načelnik Hozan je istakao: 

 „Naša želja i namjera jeste da mladi ostanu u svojoj zemlji i svom gradu i zato smo pokrenuli ovaj projekat u želji da pomognemo mladima iz Jajca da ostvarite svoje želje i snove u svom gradu“.  

U pet godine Općina Jajce izdvojila je 400.000 KM i podržala 55 ideja za pokretanje biznisa mladih Jajčana i Jajčanki. 

– Općina Jajce na ovaj način želi potaći mlade da ne napuštaju svoj grad i svoju zemlju, a želja je da ovakvu vrsta poticaja, koji se, u zavisnosti od ideje, kreće do 15.000 KM, narednih godina koristi još veći broj mladih.

Previous Bjelašnica poput malog grada (Video)
Next Sjenička konferencija 1917. - jasna opredijeljenost Bošnjaka Sandžaka

You might also like

Ekonomija/Biznis

Industriјskа prоizvоdnjа u Brčkо distriktu bilјеži rаst zа 13,5 posto

Indeksi obima industrijske proizvodnje u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine za mjesec oktobar. Мјеsеčnа pоrеđеnjа: Industriја ukupnо: Ukupnа dеsеzоnirаnа industriјskа prоizvоdnjа u Brčkо distriktu u оktоbru 2019. u pоrеđеnju sа

Ekonomija/Biznis

U Cazinu proizvodnja i broj zaposlenih na nivou prije pandemije

Prema zvaničnim podacima, u protekle dvije godine u Cazinu je registrovano 70 novih poslovnih subjekata, što je pozitivan trend koji se nastoji unaprijediti novim poslovnim uspjesima. Fokus će biti na djelatnosti,

Ekonomija/Biznis

TREBEVIĆ – Pri kraju radovi na najvećem zabavnom parku u regionu

Zabavni park Sunnyland, ukupne vrijednosti oko 15.000.000 KM, polako poprima svoj konačni oblik, a radnici vrše posljednje pripreme prije otvorenja ovog jedinstvenog kompleksa. U zabavnom parku će dominirati “Alpine coaster”.