BH Telecom – pobjednicima javnog poziva Start It Up dodijeljeno 100.000 BAM

BH Telecom – pobjednicima javnog poziva Start It Up dodijeljeno 100.000 BAM

Povodom 5. septembra, Dana kompanije, BH Telecom je organizovao konferenciju „Sarajevo TechLab 2020“ na kojoj je predstavio najznačajnije poslovne aktivnosti koje su realizirane u prethodnom periodu.

BH Telecom već 15 godina obilježava Dan kompanije 5. septembra, a ovaj datum predstavlja godišnjicu od telekomunikacijske deblokade Bosne i Hercegovine i početka korištenja međunarodnog kôda 387 dodijeljenog BiH od strane Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman je u obraćanju na početku konferencije podsjetio na 05. septembar 1993. godine kada su, u najtežim uslovima razaranja, agresije i opsade, zaposlenici tadašnjeg JP PTT BiH prekinuli telekomunikacijsku blokadu i uspostavili prvu međunarodnu vezu Sarajevo-Basel, korištenjem međunarodnog kôda 387.

-Na ovom događaju proglašeni su i pobjednici javnog poziva Start It Up te dodijeljeno 100.000 KM.

Na konferenciji su predstavljene i aktivnosti BH TechLab platforme, kao jednog od projekata podrške BH Telecoma start-up sceni, te su proglašeni pobjednici javnog poziva Start It Up koji je kompanija objavila prošle godine.

Prvu nagradu u iznosu od 50.000 KM osvojila je kompanija Devoted d.o.o. Sarajevo za projekat „Herald – industrijska IoT platforma“. Drugoplasirana je kompanija OD Vista Design Jajce sa projektom „Viona – smart environment technology“ kojoj je uručena novčana nagrada u iznosu od 30.000 KM, dok je kompaniji Smart Business Solutions d.o.o. Sarajevo za projekat „Doktor kad mi treba“ pripalo treće mjesto i nagrada u iznosu 20.000 KM. Svi nagrađeni su, pored novčanih nagrada, dobili i usluge BH Telecoma u vrijednosti od 2.755 KM.

Uspjeh za uspjehom naših sugrađana.Naša Amela Iskrić Hadžić. 👏Završila gimnaziju u Gradačcu, fakultet u Sarajevu, živi…

Gepostet von Radio Gradačac am Samstag, 5. September 2020

„Cilj daljeg ulaganja u razvoj BH TechLab platforme je da, oslanjajući se na tržišnu snagu BH Telecoma, naši agilni timovi zajedno sa mladim poduzetnicima, dođu u fazu u kojoj ćemo na tržište izbacivati proizvodenajmanje jednommjesečno, ako ne i svake dvije sedmice, brzo ih dorađivati i nadograđivati na bazi stvarnog korisničkog iskustva. Nama od ovih mladih ljudi trebaju ideje, agilnost i neopterećenost korporativnim pravilima, a njima treba naša finansijska snaga, kredibilitet i pristup tržištu. Zajedno to čini win – win situaciju“, rekao je v.d. izvršnog direktora za razvoj poslovanja Muamer Hadžović koji je svim dobitnicima uručio prigodne čekove. 

-Tokom konferencije su prezentirani podaci o donacijama BH Telecoma koje su ove godine uručene pravnim licima u ukupnom iznosu od 2 miliona KM.

Previous Bosanski dijamant nakon gola Italiji: Ponosno nosim ovaj dres i uvijek ću dati maksimum
Next Bajević: Inače sam ponosan čovjek, ali sam sinoć bio još ponosniji (Video)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Milionske investicije: Šta drugi mogu naučiti od Kaknja i Goražda

Kaknju bi na milionskim investicijama mogli pozavidjeti i veći gradovi. Nakon sedamdesetak miliona privučenog kapitala, može se samo pitati šta to Kakanj ima, a drugi nemaju? Kad se kaže da

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Hadžiomerović: Svemirski program je ogroman iskorak za Bosnu i Hercegovinu

 Sjedište Svemirske asocijacije jugoistočne Evrope (SESA) naredne četiri godine bit će u Bosni i Hercegovini, a po riječima direktora te asocijacije Anesa Hadžiomerovića, svemirski program ima veliki značaj i predstavlja

MADE IN BOSNIA-387

Firma Hdm Bosnia doo iz Srebrenika isplatila radnicima po 1.000 KM nagrade

Kompanija Hdm Bosnia doo iz Srebrenika, koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u oblasti prodaje iverice i medijpana za namještaj, kao i svake godine odlučila je isplatiti