Liga nacija: Zmajevi poveli, pa izgubili od Poljaka

Liga nacija: Zmajevi poveli, pa izgubili od Poljaka

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na „Bilinom polju“ u Zenici od Poljske sa 1:2 u susretu drugog kola grupe 1 UEFA A Lige nacija.

Prilika nije bilo sve do 24’ kad reprezentacija Bosne i Hercegovine dolazi do prednosti. Jan Bednarek je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Elvira Koljića i arbitar Cüneyt Çakır je dosudio jedanaesterac. Precizan sa bijele tačke bio je Haris Hajradinović kojem je to ujedno i prvi pogodak u dresu „A“ reprezentacije.

Poljaci su prvu šansu imali u 36’. Kamil Grosicki je izveo korner sa desne strane, a Kamil Glik glavom loptu šalje pored gola. U 42’ Kamil Jozwiak centrira sa lijeve strane, a pokušaj glavom Grosickog brani Begović. Dobru priliku imao je Arkadiusz Milik u 45’, ali bh. defanzivci su loptu izbacili u korner nakon kojeg Poljaci izjednačuju rezultat. Ponovo je Grosicki centrirao na Glika koji je ovaj put precizan za 1:1.

Gosti preokreću rezultat u 67’. Ovaj put Grosicki dobro skače nakon centaršuta Macieja Rybusa i glavom loptu šalje u mrežu.

Odličnu priliku promašio je Koljić u 68’. Nakon prodora Edina Višće po desnoj strani lopta dolazi do Koljića koji sa desetak metara loptu šalje preko gola.

Dobro je šutirao i Edin Džeko u 78’ nakon dodavanja Višće, ali je Lukasz Fabianski odbranio njegov udarac. Do kraja više nije bilo prilika. 

Lineup

U drugom susretu grupe ‘1’ Lige nacija ‘A’ Italija je u gostima pobijedila Holandiju sa 1:0.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Previous Grad Sarajevo planira obnoviti Firuz–begov hamam, pet vijekova staru građevinu na Baščaršiji
Next Bosna i Hercegovina najbolja u regiji po kvalitetu usluge

You might also like

SPORT

Bosanske košarkašice bolje od Crnogorki – Na korak do Evropskog prvenstva!

  U okviru 5. kola grupe A, košarkašice Bosne i Hercegovine savladale su Crnu Goru rezultatom 83:68.  Na krilima Marice Gajić naše košarkašice stigle su na korak do odlaska na

SPORT

Kvalifikacije za Eurobasket: Poraz košarkaša Bosne i Hercegovine od Francuske

Košarkaši Bosne i Hercegovine u 2. kolu grupe E kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine u tuzlanskoj dvorani Mejdan poraženi su od Francuske rezultatom 64:74, javlja Anadolu. Utakmicu su otvorili Džanan

SPORT

Nurkić igra odlično u NBA, a na utakmicama ima podršku i svojih sunarodnjaka

  Bosanski košarkaš Jusuf Nurkić igra sve bolje i bolje u najjačoj ligi svijeta – NBA. Na posljednjem meču ekipa za koju nastupa Portland Trail Blazers savladala je u gostima