BeeBee električni romobili će od naredne sedmice biti dostupni građanima Sarajeva

BeeBee električni romobili će od naredne sedmice biti dostupni građanima Sarajeva

Građani Sarajeva će od naredne sedmice na ulicama našeg grada moći pronaći BeeBee električne romobile i koristiti ih aktiviranjem jednostavne mobilne aplikacije.

BeeBee je novi koncept razvoja ekološkog načina transporta, podržan i od strane Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, a omogućava izbjegavanje gradske gužve i brzo i sigurno kretanje do željene destinacije.

Gradonačelnik ističe da ova inicijativa gleda na tehnologiju i digitalizaciju kao na sredstvo za unapređenje pružanja javnih usluga, a da aktuelna gradska administracija želi usvojiti trend primjene tehnologije za stvaranje „Smart city“-a.

„Grad Sarajevo je spreman predvoditi tranziciju prema gradovima budućnosti koji su čišći i ugodniji za život, te za cilj imaju rješavanje urbanih izazova poput transporta. Vizija od početka našeg mandata je Sarajevo kao tehnološki i ekološki osviješten pametni grad i zasigurno ćemo podržati novi koncept prijevoza. Iskreno se nadam da će naši građani prepoznati sve dugoročne prednosti korištenja električnih romobila”, istakao je gradonačelnik na danas održanoj konferenciji za medije.

“Električni romobili su ekološki prihvatljivi, ne emituju štetne gasove i imaju vrlo jednostavan princip korištenja. Kada pronađete najbliži BeeBee romobil, skenirate kod preko aplikacije i otključate ga za vožnju. Njegova upotreba ima brojne prednosti u vidu smanjenja gužvi u saobraćaju i manjeg korištenja vozila na fosilna goriva”, kazao je predstavnik kompanije BeeBee, Dino Hajrić.

Aplikacijom unajmljujete, koristite i plaćate romobile nakon vožnje i dostupna je na Google Play-u ili App Store-u.

Previous Hipermarket na 10.700 m2 - Bingo City Center u Sarajevu počinje sa radom u subotu
Next Poziv Mostarcima da se registruju za izbore

You might also like

NAŠI DANI

Dvije hiljade učesnika u defileu povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana Blagaja

Gotovo dvije hiljade učesnika defilovalo je od Šehidskog turbeta u Blagaju do Starog ili Stjepan – grada povrh ovog gradića, inače nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, u čast Dana nezavisnosti

NAŠI DANI

Ko je Bilal Dervišić, Zlatni ljiljan Armije RBiH: Odličan borac, dobar čovjek ili…

U akciji Rez realizovanoj prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Federalne uprave policije u ponedjeljak su uhapsili 11 osoba među kojima je i Bilal Dervišić, pripadnik Armije RBiH i dobitnik najvećeg

NAŠI DANI

Mostar: Obilježena 25. godišnjica zločina na Uborku i u Sutini

Na lokalitetima Uborak, Sutina i Zalik u Mostaru u utorak je obilježena 24. godišnjica od zločina koji su počinili pripadnici JNA i srpskih vojnih i paravojnih formacija nad 114 civila