Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Žepče je i ove godine centralno mjesto obilježavanja godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića, istaknutog bosanskohercegovačkog pisca i umjetnika.

 Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Žepče u povodu devete godišnjice smrti upriličit će u utorak 15. septembra 2020. godine s početkom u 18.00 sati književnu večer “Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića”.

Književna večer će se održati u dvorištu kuće djetinjstva Nedžada Ibrišimovića u Gornjoj Mahali u Žepču, mjestu u kojem je on proveo i svoju mladost i dio radnog vijeka. Na književnoj večeri govorit će: doc. dr. Dženan Kos, Filip Mursel Begović, generalni projekt-menadžer BZK “Preporod” u Bosni i Hercegovini, Rašid Zorlak, general Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji i Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Književna večer održat će se u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, te uz propisane mjere zaštite nadležnih institucija, a u slučaju kiše u Domu kulture. Generalni pokrovitelji manifestacije: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Žepče i BH Telecom d.d. Sarajevo – Direkcija Zenica. Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, portal zepce.ba. Tehnički suorganizator: JU Dom kulture Žepče.

Previous Pijaca Travnik: Štandovi se lome od ponude, prodaja ide bolje nego ikad (Video)
Next Ista pamet koja je naređivala paljenje sarajevske Vijećnice, sada gradi spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu

You might also like

NAŠI DANI

Ramazan dolazi – Tokom mjeseca posta u glavnom gradu ‘Sarajevo Ramazan Festival’

Prema takvimu Rijaseta islamske zajednice prvi dan ovogodišnjeg ramazanskog posta 1436.h.g. 2015. g., je u četvrtak 18. juna, a prvi teravih-namaz će se klanjati u srijedu naveče 17. juna, navodi

KNJIŽEVNOST

‘BOŠNJAČKA KNJIŽEVNOST U 100 KNJIGA’

  Riječ je o ediciji zasnovanoj 1995. godine kao nastojanju da se predstave najreprezentativnija djela bošnjačke književnosti, od usmene, preko starije pa sve do savremene produkcije u književnom životu Bošnjaka.

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

U Sarajevu otvorena izložba o satovima iz masovnih grobnica u Krajini

  Povodom obilježavanja Dana bijelih traka, u Muzeju zločina protiv čovječnosti i genocida 1992. – 1995. otvorena je izložba fotografija nastalih tokom ekshumacija u različitim masovnim grobnicama u Krajini, uključujući