Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Obilježavanje godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića

Žepče je i ove godine centralno mjesto obilježavanja godišnjice smrti Nedžada Ibrišimovića, istaknutog bosanskohercegovačkog pisca i umjetnika.

 Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Žepče u povodu devete godišnjice smrti upriličit će u utorak 15. septembra 2020. godine s početkom u 18.00 sati književnu večer “Sjećanje na književnika Nedžada Ibrišimovića”.

Književna večer će se održati u dvorištu kuće djetinjstva Nedžada Ibrišimovića u Gornjoj Mahali u Žepču, mjestu u kojem je on proveo i svoju mladost i dio radnog vijeka. Na književnoj večeri govorit će: doc. dr. Dženan Kos, Filip Mursel Begović, generalni projekt-menadžer BZK “Preporod” u Bosni i Hercegovini, Rašid Zorlak, general Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji i Nusmir Muharemović, glumac Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Književna večer održat će se u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, te uz propisane mjere zaštite nadležnih institucija, a u slučaju kiše u Domu kulture. Generalni pokrovitelji manifestacije: Federalno ministarstvo kulture i sporta, Općina Žepče i BH Telecom d.d. Sarajevo – Direkcija Zenica. Medijski pokrovitelji: Radio Žepče, portal zepce.ba. Tehnički suorganizator: JU Dom kulture Žepče.

Previous Pijaca Travnik: Štandovi se lome od ponude, prodaja ide bolje nego ikad (Video)
Next Ista pamet koja je naređivala paljenje sarajevske Vijećnice, sada gradi spomenik Stefanu Nemanji u Beogradu

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Trend rasta: Lani 1,3 miliona osoba posjetlio kina u Bosni i Hercegovini

Trend rasta posjete bosanskohercegovačkim kinima i zarade na box officeu nastavljen je i u 2019. godini, pokazuju statistički podaci koje za kina u Bosni i Hercegovini vodi Sarajevo Film Festival.

BAŠTINA

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine čuvar tri miliona predmeta neprocjenjive vrijednosti

Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine obilježio je danas 129. rođendan bogatim i raznovrsnim programom, a prvi jutrošnji posjetioci bili su najmlađi građani BiH, učenici prvih razreda osnovnih škola koji su

KULTURA I UMJETNOST

Bošnjaci ostali vezani za svoj jezik, iako su od kraja 15. do početka 20. vijeka stvarali književna djela i na orijentalnim jezicima

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas u Zgrebu  na Međunarodnom naučnom simpoziju “Bosanski jezik u vremenu” da je pitanje jezika jedno od najbitnijih obilježja identiteta jednog naroda –