Srebrenik: Supruzi poginulog borca uručeni ključevi novoizgrađene kuće

Srebrenik: Supruzi poginulog borca uručeni ključevi novoizgrađene kuće

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović uručio je ključeve novoizgrađene kuće Behiji Fejzić iz Gornje Tinje kod Srebrenika, supruzi poginulog borca Armije RBiH, koja je u januaru ove godine ostala bez svog doma.

Zbog kvara na elektro-instalacijama, u svega nekoliko minuta požar je zahvatio njenu kuću koja je izgorjela do temelja i iz koje ništa nije uspjela spasiti.

Mještani tog naselja, dijaspora, kao i Gradska uprava odmah su se organizovali i pružili nesebičnu pomoć u obnovi požarom uništenog objekta.

– Za sve nas, od građana do predstavnika institucija i lokalne zajednice, ovo je bio jedan ispit ljudskosti i ja koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su pomogli u ovoj akciji i na bilo koji način doprinijeli da Behija danas, sedam mjeseci nakon tragičnog događaja, ponovo ima krov nad glavom – istakao je gradonačelnik Omerović.

Behija je nakon požara boravila kod kćerke, potom kod komšinica Fehrije i Raze, a sada je konačno dobila ključeve svog novoizgrađenog doma.

– Zahvaljujem se mojim komšinicama koje su me primile u svoje domove. Lijepo mi je bilo kod njih ali ipak je insan najrahatniji u svojoj kući. Zahvaljujem se Šefketu Musići, Zijadu Čelikoviću, gradonačelniku Nihadu, Esi, mojim komšijama i svim dobrim ljudima koji su učestvovali u izgradnji mog doma – rekla je Fejzić. 

Previous Izvozi u 35 zemalja! Vratio se iz Holandije i pokrenuo proizvodnju bosanskog dizajnerskog namještaja
Next Izvoz krastavaca iz naše zemlje skoro duplo veći nego lani; Njemačka postala ustaljeno i tradicionalno tržište

You might also like

NAŠI DANI

Nikšić: Gubitak Elektroprivrede biće preko 80 miliona KM

Elektroprivreda BiH u periodu januar-septembar 2023.godine, ostvarila je negativan finansijski rezultat u iznosu oko 50 miliona KM.  Trend negativnog poslovanja uzrokovanog energetskim, cjenovno-troškovnim i drugim okolnostima, biće nastavljen i do

NAŠI DANI

Dedić: 15 miliona KM namjenskih sredstava staviti u funkciju proizvodnje hrane

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić uputio je u petak u proceduru dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu Federacije Bosne i Hercegovine, prenosi Fena. Dopunama bi bilo omogućeno da

ŽIVOT

Preko Njemačke i Amerike, pa nazad u Bosnu: Nakon 40 godina Hakija se vratio po zrno duše u svoju Sanu

Nakon 40 godina rada u inostranstvu, da li nostalgija ili zov domovine, jednog čovjeka je navelo na povratak kući. Sanjanina Hakiju Eminića put je vodio od Njemačke do Sjedinjenih Američkih