Srebrenik: Supruzi poginulog borca uručeni ključevi novoizgrađene kuće

Srebrenik: Supruzi poginulog borca uručeni ključevi novoizgrađene kuće

Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović uručio je ključeve novoizgrađene kuće Behiji Fejzić iz Gornje Tinje kod Srebrenika, supruzi poginulog borca Armije RBiH, koja je u januaru ove godine ostala bez svog doma.

Zbog kvara na elektro-instalacijama, u svega nekoliko minuta požar je zahvatio njenu kuću koja je izgorjela do temelja i iz koje ništa nije uspjela spasiti.

Mještani tog naselja, dijaspora, kao i Gradska uprava odmah su se organizovali i pružili nesebičnu pomoć u obnovi požarom uništenog objekta.

– Za sve nas, od građana do predstavnika institucija i lokalne zajednice, ovo je bio jedan ispit ljudskosti i ja koristim priliku da se zahvalim svima onima koji su pomogli u ovoj akciji i na bilo koji način doprinijeli da Behija danas, sedam mjeseci nakon tragičnog događaja, ponovo ima krov nad glavom – istakao je gradonačelnik Omerović.

Behija je nakon požara boravila kod kćerke, potom kod komšinica Fehrije i Raze, a sada je konačno dobila ključeve svog novoizgrađenog doma.

– Zahvaljujem se mojim komšinicama koje su me primile u svoje domove. Lijepo mi je bilo kod njih ali ipak je insan najrahatniji u svojoj kući. Zahvaljujem se Šefketu Musići, Zijadu Čelikoviću, gradonačelniku Nihadu, Esi, mojim komšijama i svim dobrim ljudima koji su učestvovali u izgradnji mog doma – rekla je Fejzić. 

Previous Izvozi u 35 zemalja! Vratio se iz Holandije i pokrenuo proizvodnju bosanskog dizajnerskog namještaja
Next Izvoz krastavaca iz naše zemlje skoro duplo veći nego lani; Njemačka postala ustaljeno i tradicionalno tržište

You might also like

OTPOR BOSNE

Godišnjica Drugog korpusa ARBiH – Komandant Šadić: Ponosni smo što smo stali u odbranu naše domovine (FOTO)

Drugi korpus Armije Republike Bosne i Hercegovine danas obilježava 23 godine od svog formiranja. Polaganjem cvijeća i vijenaca na spomen kompleksu Slanja Banja u Tuzli, pripadnici i komandanti ovog Korpusa,

NAŠI DANI

Dr. Lindov: Treba nam autoput Bihać – Sarajevo – Goražde – Pazar – Priština i dalje….

  Potencijalni autoput Sarajevo-Beograd-Sarajevo izazvao je mnogo polemika. Politika je ta koja je određivala trasu i koja je vodila glavnu riječ. Gost Centralnog dnevnika (Face TV) bio je saobraćajni stručnjak,

NAŠI DANI

Dan nezavisnosti: Iznad Mostara se zavihorila jedna od najvećih zastava Bosne i Hercegovine

   Na brdu Fortica iznad Mostara u sklopu obilježavanja 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danas je otvoren rekreacijsko-avanturistički park s biciklističkim stazama gdje se zavihorila i jedna od