Dodikova posjeta Zagrebu nema veze sa Predsjedništvom; Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili

Dodikova posjeta Zagrebu nema veze sa Predsjedništvom; Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Rs-a Milorad Dodik u privatnu posjetu zvaničnicima Republike Hrvatske donosi poruku koja je ujedno i cilj njegove politike, da entitet Rs i Srbija budu jedna država, ocijenio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

– Bez obzira na to kako će u Zagrebu ta poruka biti primljena, sa odobravanjem ili ne, mi u Bosni i Hercegovini znamo šta nam je činiti, a u Zagrebu, kako im je volja. Nikad neće biti ostvareno ono što su Milošević i Tuđman u Karađorđevu zamislili – poručio je Komšić u izjavi medijima.

Posjeta Milorada Dodika Zagrebu i najavljeni susreti sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanović i premijerom Andrejem Plenkovićem nema bilo kakve veze sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, niti za državu Bosnu i Hercegovinu znači bilo šta, saopćio je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

“Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine”, poručio je Džaferović, objavila je Stranka demokratske akcije (SDA).

Džaferović je istakao kako je prihvatanje ovakve posjete izbor susjedne Hravtske.

“To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti”, zaključio je Džaferović.

-Podsjetićemo da je ovih dana Dodik boravio u Beogradu kod predsjednika Srbije Vučića, dok je premijer RH Plenković posjetio Mostar i Dragana Čovića.

Previous Pedeset godina Preporoda
Next „Septembarski dani slobode“ - Bosanska Krupa obilježava 25. godišnjicu oslobođenja

You might also like

NAŠI DANI

Kancelar Nehammer i ministar Cikotić o jačanju bilateralnih odnosa Austrije i Bosne i Hercegovine

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastao se danas u Sarajevu sa austrijskim kancelarom Karlom Nehammerom. Ovaj sastanak je nastavak jačanja bilateralnih i regionalnih odnosa u oblasti sigurnosti i

NAŠI DANI

Udruženje Pomozi.ba – Konvoj od 54 šlepera pomoći krenuo iz Sarajeva ka Turskoj

 Humanitarno udruženje Pomozi.ba koje neprestano radi na prikupljanju pomoći za područja pogođena zemljotresom večeras je otpremilo 54 šlepera pomoći koji su na put krenuli iz Sarajeva ka Turskoj.

NAŠI DANI

Memorijalni centar: Najave “novih Srebrenica” prijetnja svim žrtvama genocida

Memorijalni centar Srebrenica danas je upozorio na neprihvatljivost napada iz mržnje, raspirivanje nacionalne, etničke i vjerske mržnje, usmjereno protiv pripadnika bošnjačkog naroda i građana islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, posebno