Sarajevo savladalo podgoričku Budućnost, u play-offu EL protiv Celtica

Sarajevo savladalo podgoričku Budućnost, u play-offu EL protiv Celtica

Fudbaleri Sarajeva večeras su na stadionu Bilino Polje u Zenici u utakmici trećeg pretkola Evropske lige savladali Budućnost iz Podgorice s 2:1 i tako izborili plasman u play-off i borbu za grupnu fazu, javlja AA.

Sarajevo je već u 4. minuti povelo golom Benjamina Tatara koji je odlično iskoristio odbijenu loptu unutar peterca gostiju i poslao loptu u mrežu.

Budućnost je izjednačila na 1:1 u 44. minuti golom Panagiotisa Moraitisa, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Ekipa Sarajeva je ponovo uspjela povesti golom Matthiasa Fanima u 67. minuti nakon odličnog centaršuta Pidre s lijeve strane.

Sarajevo je u 75. minuti ostalo sa igračem manje nakon što je Amar Rahmanović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Budućnost je tada agresivno krenula prema golu bh. tima, ali je Sarajevo uspjelo sačuvati prednost i izboriti plasman u naredni krug.

Sarajevo će u play-offu za grupnu fazu Evropske lige igrati protiv škotskog Celtica koji je savladao Rigu rezultatom 1:0.

Foto: FKS

Previous Političarka uzdrmala Sabor: Franjo Tuđman je sudjelovao u udruženom zločinačkom poduhvatu
Next Srušio se Mig-21 Vojske Srbije kod Malog Zvornika

You might also like

SPORT

Sjedeća odbojka – Bosna i Hercegovina u polufinalu EP-a u Poreču

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Poreču.  Izabranici selektora Mirze Hrustemovića danas su u četvrtfinalu savladali selekciju Njemačke s 3:0 (25:14, 25:19,

SPORT

Bosna i Hercegovina danas igra prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom

  Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine večeras će odigrati prijateljski meč protiv selekcije Crne Gore, a na toj utakmici od dresa reprezentacije oprostit će se nekadašnji reprezentativci Vedad Ibišević, Emir

SPORT

Sanjin Pehlivanović prvak Evrope u bilijaru (disciplini desetka)

EPBF Evropsko prvenstvo u bilijaru | Sanjin Pehlivanović prvak Evrope u disciplini desetka Sanjim Pehlivanović najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara prvak je Evrope u disciplini „desetka“na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. Sanjin