U Sarajevu pretučen Aziz Tafro, autor knjige o zločinima nad Bošnjacima u Tesliću

U Sarajevu pretučen Aziz Tafro, autor knjige o zločinima nad Bošnjacima u Tesliću

Opasno je istraživati ratne zločine. Ja sam to na svojoj koži iskusio ovih dana u Sarajevu, napisao je Aziz Tafro, autor nekoliko knjiga koje govore o ratnim zločinima, a ova rečenica napisana je nakon što je Tafro pretučen u Sarajevu.

Po izlasku iz tržnog centra pita me mladić kakve knjige pišem o Tesliću. Odgovorio sam da istražujem ratne zločine nakon čeka je uslijedio silovit napad. Nakog gubljenja svijesti i ko zna čega sve ne, građani su me odbranili i ja i supruga smo uspjeli pobjeći do automobila i tek što sam upalio automobil da bježim napadač je otvorio vrata automobila i tada je uslijedio novi napad udrarci nogama u glavu, izvlačenje iz automobila. Prema karakteru napada napadač je imao namjeru da me ubije – istakao je Tafro.

No, Tafro ne misli odsutajati te poručuje:

– Glavu gore! Nema straha, Aziz Tafro će istraživati ratne zločine do kraja života – poručio je Tafro na društvenim mrežema.

Ovaj zločin se desio krajem prošlog mjeseca, tačnije 24.novembra u popodnevnim satima, kada je u Sarajevu teško pretučen Aziz Tafro, istraživač genocida nad Bošnjacima i autor nekoliko knjiga o agresiji na Bosnu i Hercegovinu (“Ruski i grčki plaćenici u ratu u BiH“ i “Ratni zločini u Tesliću”).

(NAP)

Previous Morića han (Foto)
Next Novo mjesto za bijeg od magle: Pri kraju gradnja doma Motka

You might also like

NAŠI DANI

Na Aerodrom Sarajevo sutra stiže medicinska pomoć Turske za Bosnu i Hercegovinu

Na Aerodrom Sarajevo stiže medicinska pomoć Turske Bosni i Hercegovini za borbu protiv širenja koronavirusa, javlja AA. Avion vojske Republike Turske sutra će dopremiti medicinsku pomoć Republike Turske Bosni i

NAŠI DANI

Zenica: Obilježena 830. godišnjica Povelje Kulina bana

U Parku “Kulin ban” na Bilinom polju u Zenici, u organizaciji Foruma građana Zenice, prigodnim programom obilježena je 830. godišnjica Povelje Kulina bana, najstarijeg poznatog dokumenta pisanog u našoj državi.

NAŠI DANI

Vlada Kantona Sarajevo podnijela krivičnu prijavu protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad

  Vlada Kantona Sarajevo, duboko osuđujući svaki oblik protupravnog djelovanja koje za posljedicu ima uznemiravanje javnosti, podnijela je krivičnu prijavu protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad zbog toga što su organizovali obilježavanje